Кой цвят е подходящ за боядисване на варова мазилка?

Лаймът е дишащо и алкално вещество. Конвенционалните стенни бои не могат да се прилагат и добавянето на цветни пигменти работи само със специални продукти или някои домашни средства. Когато става въпрос за кой цвят е подходящ за боядисване на варова мазилка, най-простото решение е варната глазура.

Използвайте само подобни оцветители

Тъй като лаймската мазилка носи индивидуална дифузия, той не трябва да се пренебрегва от вид стил на стил. Да се ​​направи външна или вътре в декор мазилка, цвят на липа (14.49 € в Amazon *) N и струнен балкон, който по същество се събра като мазилката.

  • Също така прочетете - инструкции за рисуване на лайм мазилка
  • Също така четене - лайм мазилка или силикатен цвят, какво е по-добре?
  • Също така четете - вар мазилка в банята

За да оцветим лайм мазилка, могат да се използват алкални пигменти. Те се прилагат като най-горната мазилка и монтираният в промиването остава непроменен в цвета на неутралния материал. Като низ балкон е най-доброто блато бутало, в което пигментите "процъфтяват".

Трябва да се дозират пигменти

Така наречените телесни пигменти могат да бъдат смесени в мазилката само до максимум десет процента. Освен това е достигната „степента на насищане“ и може да доведе до оцветяване.

Ако втвърдената и суха мазилка трябва да бъде боядисана или боядисана, има специални глазури от около десет производители в немскоговорящите страни, от които да избирате. Предлагат се до петдесет нюанса както за глазури, така и за довършителни мазилки.

Проверете основата и грундирайте, ако е необходимо

В зависимост от предвидения цветен резултат, субстратът, ако е необходимо, трябва да бъде проверен за така наречените проникващи вещества. Ако следните вещества причиняват неравномерно поведение на засмукване, трябва да се вземат подходящи мерки:

  • Остатъци от никотин
  • Дъбилни средства от дървени елементи
  • Остатъци от паста и лепило
  • Цъфтеж и водни петна
  • Чужди пълнители от ремонти като мазилка в Париж

Минералните грундове могат да намалят или да предотвратят тези влияния. Друга възможност е да се приложи вид "жертвен слой боя" в бяло. Намалява образуването на петна дори върху неравномерно абсорбиращи повърхности.

Всяка цветна варова мазилка е само частично устойчива на абразия. Цветните довършителни мазилки са по-трайни и трайни от глазурите и вар. Ако цветът трябва да бъде подновен или променен, може да се нанесе нов слой без предварителна обработка.

Съвети и трикове Трябва да избягвате често препоръчвания блокиращ грунд като грунд, преди да нанесете глазура или вар. Намалява дифузионното поведение на варовата мазилка и подобно на „фалшивите“ бои отнема голяма част от полезните й свойства.