Подструктура за дървени подови дъски - ето как работи

Дървените подови дъски за терасата, както и за интериора изискват безопасна основа. Едва ли някоя дървена дъска би била достатъчно здрава, за да обхване една стая на няколко метра по самоносещ начин. Конструкцията на подструктурата е почти еднаква отвътре и отвън. Инструкциите се различават само от каменните плочи, които трябва да поставите отвън.

Създайте стъпка по стъпка подструктура за дървени дъски

  • Летки / летви
  • Чакъл / каменни плочи
  • Катранени хартиени / пластмасови дискове
  • Ъглово желязо
  • Ниво на духа
  • Правило за сгъване
  • молив
  • Прочетете също - пълнител от дървени дъски за равна повърхност
  • Прочетете също - Полагане на дървени подови дъски на терасата - така работи
  • Прочетете също - Остатъци: открийте евтини оферти за дървени подови дъски

1. Подгответе земята

Отвън е важно да не се полага дървото на подструктурата директно на пода. Следователно трябва да поставите каменни плочи върху легло от чакъл в опорните точки. Идеално е, ако поставите покривен филц (16,48 евро на Amazon *) или големи пластмасови уплътнителни пръстени между каменните плочи и гредите. Това създава още по-малко преовлажняване. Малко нарязаните изолационни постелки, като тези, използвани под пералнята, също са подходящи за това. Но трябва да осигурите и разделящ слой на закрито, така че звукът да не се предава толкова силно.

2. Подравнете дървения материал

Сега трябва да планирате в каква посока трябва да вървят дървените дъски на вашия под или тераса. Подструктурата винаги трябва да минава през нея. Не е задължително гредите или здравите летви на основата да бъдат завинтени към повърхността. Обикновено те се завинтват само по-късно през дървените дъски на пода.

3. Ниво на духа

Използвайте дълга дъска, за да подравните прецизно подструктурата и използвайте нивелира, за да проверите дали конструкцията има лек наклон. Градиентът обаче трябва да е минимален, тъй като не искате да правите пързалка от терасата по-късно. Например с дължина на дъската от четири метра наклонът трябва да е висок само два сантиметра. Вътрешността на пода, разбира се, трябва да е точно равна.

Съвети и трикове Вече има практични регулируеми крачета от пластмаса, алуминий или неръждаема стомана за основата на дървена тераса. Те не само са особено лесни за подравняване на правилната височина, но също така гарантират, че дървените части на конструкцията имат относително голямо разстояние от влажната повърхност. Дървесината никога не може да лежи във водата и в резултат на това да изгние. Освен това дървената тераса може просто да бъде заета отново и преместена в друга градина. Това разбира се е голямо предимство за наемателите.