Градска градинарство: 7 идеи за частна градина на балкона

За вас имаме седем от гениални идеи, както не е необходимо да правите без собствените си зеленчуци в малък апартамент или в града. Така че получавате малка градина на балкона - или направете градински райони в града!

В нашия забързан цифров свят все повече и повече хора дълго за по-естественост. Козметиката трябва да бъде възможно най-много химикалка, храната без добавки и апартамента красива зелена.

В продължение на много години движението на градското градинарство е нараснало с много години. Градското градинарство е за създаване на зелени площи в града и да се използва. Така, тревисти повърхности, зелени ивици или дори покриви на гаражи за паркиране се използват за градско градинарство. Това може да се отглежда и в собствените плодове и зеленчуци на града и в същото време градът е украсен.

Ако търсите идеи, както можете да създадете като креативно и спестяване на пространство, колкото е възможно, малък, зелен оазис на балкона, имаме седем гениални идеи тук!

1. Висящи билкови рафтове

Тъй като на балкона често не е прекалено много пространство, висящите рафтове са опция за спестяване на място, за да се настанят много различни билки. В допълнение, те се извършват бързо: не можете да подведете ни или нормални стелни рафтове, или просто свържете различни кошници с въжета заедно. Така че можете да засадите на няколко етажа на билки.

2. Флорален

Цветните светлини са много прост, но често забравен вариант, за растителни ягоди, цветя, билки и много повече на балкона. Не е задължително да изваждате пластмасовите светлини от хардуерния магазин. Междувременно има красиви варианти на тъкани, които можете да направите лесно. Какво ще кажете за съвременната макраза, например?

Не искате да харчите много пари? Тогава имаме идеята! Така че вие ​​правите стилен цъфтящ се запалва от стара тениска. Вижте видеото урок:

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

3. Вертикална цветна градина

Вертикалните градини са мечта за всеки любителите на DIY, защото въображението е толкова добро, колкото да няма ограничения. Дали цветните кутии на стената или старата рамка, на която виси цветните ви саксии - тук можете наистина да пуснете Steam.

4. Джобове

Растителните чанти все още не са твърде познати, те са чудесен начин да засадят балкона вертикално. Лесно можете да ги прикрепите към стената с нокти или куки. Изглежда особено красиво, ако висящите ви растения са засадени.

Тук можете да поръчате растителната чанта в Amazon.*

5. Растителни стълби и стълби

Друга възможност за растение на няколко нива е растителни стълби и стълби. Въпреки че често не са толкова спестяващи място като висящи варианти, но много декоративни - за нестатичен балкон.

Освен това те също са напълно самостоятелни. Въпреки това, ако се чувствате така, можете да го поръчате за малки пари в интернет.

Тук можете да поръчате 4-степенна флорална стълба от дърво в Amazon.*

6. Ключови думи: Upcycling

В градското градинарство темата за възприемането също играе голяма роля. Толкова старо се прави отново! Така че можете да конвертирате стари кутии или дори чекмеджета с няколко стъпки към сладки мини легла. За това трябва да подсилвате стените и пода с пластмасова обвивка. Така че вие ​​предотвратявате земята и водата, която се превръщат през възможни слотове или пукнатини.

7. Да не забравяме: балконски кутии

Класическите кутии за балкона несъмнено са най-простият вариант, за да се сбъднат мечтата му от билковата градина - за по-големи растения, като краставици, но те не могат да бъдат несъмнено (които, разбира се, просто правят кофата на балкона, но просто правят кофата на балкона много място отново). Но кой иска да засади билки или да избере салата, просто купува няколко кутии, че има много евтин в хардуерния магазин, виси на парапета и може да започне. Това е евтино, хубаво е и не се намира на балкона, тъй като кутиите са прикрепени навън на парапета.

Това трябва да принадлежи на балкона ви!

Важен съвет: местоположението определя зеленчуците

Само когато знаете къде точно вашите зеленчуци или плодове искат да растат, с цветя, разбира се, същото важи, можете да изберете семената. Това не носи нищо на дявола, за да расте домати, когато балконът ви не получи достатъчно слънце. След това се люлее върху сенките, като например репички.

Друг важен фактор е дали балконът ви е защитен от дъжд или не. Тогава може да искате да се промените на мобилен Бейта, който можете да влезете в апартамента в дъжда. В противен случай вашите растения могат да бъдат восъчни и обсъдени.

Начало на подходящи зеленчуци за балкона

Особено, ако нямате много изразен зелен палец, можете първо да се поставите на лесни зеленчуци. Правилните неусложнени и съвместими със балкона зеленчуци са Преследване на салата, краставици, домати, лук, моркови, репички, черта или чушки.

Също така на Gofeminin: вдъхновения и аксесоари за най-красивото усещане за добра балкон в света
© Instagram / Ishouse_Rental

Крайният вариант: партизанска градинарство

Градското градинарство може да бъде и форма на политически протест и след това става така наречен "партизанска градинарство". Разпръсна се от протестни семена върху обществени зелени площи. Които след това могат да бъдат засадени, например, в дадена форма или е трудно да се достигне зони. За това са направени дори специални семена бомби.

Но внимавайте! Без съгласието на собственика на имота партизанска градинарство е престъпление и може да бъде наказан като имуществена щета.В обществени зелени площи, местното зелено пространство е отговорно.

Цвете бомбардировка

Цветните бомби могат лесно да бъдат направени и след това могат да бъдат хвърлени между април и август просто на свободна зона в градината. Който го иска сега или иска да раздаде цветна бомба, за която имаме тази проста рецепта от градинския експерт "Fiskars".

Имате нужда:
5 Ел Земя
1 TL семена, като местни растения, като слънце или смело цветя
1 чаена лъжичка чили прах (срещу градински вредители)
4 супени лъжици прах
4 супени лъжици вода
Незадължително: леко течен тор

Така е направено:
Смесете Земята, глинен прах и семена в купа. Постепенно добавете вода. Които не оформят прекалено лепкава, но също така не прекалено суха маса на шест парчета, ролка към гладки топки и оставете да изсъхне на абсорбираща подложка.