вените годни: това помага срещу уморените крака

Често имам уморени крака срещу вечер, те могат да бъдат подути и болка? Тук ще научите какво помага.

Ако сте в целия ден, краката се чувстват уморени вечер, тежки и може би дори подути. Който превръща милиони хора като това. По принцип, това не е причина да се притеснявате, защото често това се дължи на безвредно претоварване. Но уморените крака могат също да се отгледат на сериозна вена.
Обърнете внимание на тялото си и гледайте колко често имате уморени крака. Ако има и други симптоми като болка или спазми в допълнение към уморените крака, трябва да се консултирате с лекар.
Това, което можете да направите себе си срещу уморени крака и как се пречи, ние ви казваме, ако прочетете още.

Тежки крака: Какво може да бъде зад него?

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Какво помага срещу уморените крака?

Ако не дойдете дълго, защото, например, трябва да седнете в професията си много, след това да се опитате да тренирате мускулите на краката си, така че можете да активирате мускулната помпа. Използвайте всяка възможност да отидете на няколко стъпки. Отречете се на асансьора и вземете стълбите или отидете на колегата си около масата, вместо да се обаждате или пишете в чата.

Уморени крака - пробудени лед

Класическата промяна в душките дъжд на кръвообращението, което от своя страна помага срещу уморените крака. Дори и дори Knagen ще бъде идеална мярка за укрепване на вените на краката.

Лекият масаж също може да позволи уморените ви крака. В идеалния случай вие също използвате венозен гел (поръчайте тук в Amazon *), че масажирате внимателно.

Упражнения срещу уморени крака в офиса

Има и прости упражнения, които можете да направите, докато седите.

  • Упражнение 1: Проследяване на седалката на всеки редуващ се крак. Ако кракът ви е наблюдаван направо, след това насочете крака си и след това преместете върховете на пръста във вашата посока.
  • Упражнение 2: Повдигнете петите в седалището. Поставете краката си на върховете на краката и след това петите след това активни и без натиск отново.

Това помага срещу уморените крака: повдигнете краката

Ако имате възможност, опитайте краката си в почивката за обяд за няколко минути. Така че кръвта може да тече обратно. Така че вашите колеги не изненадват или изплашат, можете да им кажете това. Може би няколко от тях ядат уморени крака от себе си и се присъединяват. Или тя редовно прави кратки упражнения или напомня повече движение.

Не можеш ли да персонализираш работната си маса към размера на тялото и краката си леко, трябва да си купите печат, който също облекчава гръб. Тук можете да поръчате един в Amazon *.

Това помага срещу уморените крака: повече движение в ежедневието

Също така се опитайте да построите повече движение в ежедневието си и свободното си време. Нежните спортни услуги като ходене, плуване или колоездене са перфектни. Можете също така да направите вашата работа или дом с повече движение. Шофирайте с колелото, за да работите или да си направите среща с колеги на уличен ъгъл, а вие управлявате останалата част от пътя заедно.

Е забавно и прави краката си - латински танцова тренировка

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Fiona Rohde

Избягвайте уморените крака: удобно облекло

Обърнете внимание на удобни дрехи и добри обувки. Коланите или панталоните не трябва да се решават, които притесняват кръвта.

Превенция на превенцията: Допълнителното налягане усложнява работата

Вените в краката трябва да извършват висока производителност. Всеки ден трябва да изпомпвате кръвта на тялото, която противоречи на гравитацията, има някои хиляди литра заедно. Ако имате наследствено повишен риск от венозно заболяване, налягането не трябва да бъде допълнително подобрено, например чрез силово обучение. Тъй като изчерпването на силата е нещо друго, но идеално за превенция или в съществуваща тишина на вените, тъй като това се засилва само от налягането върху вените.

Какво причинява уморени крака?

Причините за уморените крака са многобройни:

  • Твърде дълго време или седене
  • Твърде малко движение
  • Топлина и топлина, особено през лятото или през сауната
  • обувки с високи токчета
  • Затлъстяване
  • Бременност
  • Хормонални влияния (противоизчастска хапчета)
  • наследствени фактори, като Z. Б. вродена слабост на съединителната тъкан

Обърнете внимание на тялото си, пийте достатъчно вода и се движете редовно. Дори и с дълги въздушни пътувания, трябва да използвате всяка възможност за движение и може да ви запази от сериозни заболявания.

Допълнителна информация може да бъде намерена в здравния портал Onmeda.De и на уебсайта на немската винска лига Е.В.

Важна забележка: Информацията в тази статия е за информация и не замества всяка диагноза на лекаря. Ако възникнат несигурности, спешни въпроси или оплаквания, трябва да се свържете с Вашия лекар.