Ламинирано защитно стъкло - каква дебелина?

Ламинирано предпазно стъкло (VSG стъкло) може да бъде направено с различни дебелини. Дебелината на стъклото също влияе върху неговите свойства. Тук можете да прочетете кои дебелини са възможни и кои специални свойства произтичат от тях.

Основна структура

VSG стъклото основно се състои от две стъкла, които са здраво свързани помежду си. Двете стъкла са свързани с пластмасово фолио между тях. Двете стъкла са здраво ламинирани заедно с филма, така че връзката между стъклото и филма вече не може да бъде разделена.

  • Прочетете също - Ламинирано защитно стъкло и неговите цени
  • Прочетете също - Каква дебелина всъщност е стъклото за прозорци?
  • Прочетете също - Цени на жично стъкло

Разлики в дебелината

Следователно следните критерии са определящи за дебелината на ламинираното защитно стъкло:

  • броя на използваните стъкла (обикновено две)
  • Силата на използваните стъклени резени
  • Силата на слайда

Всички тези фактори могат да се променят. Това създава променливи дебелини около 6 mm до 65 mm. В зависимост от дебелината, цената е различна.

Характеристики и дебелина

Дебелината на стъкло има значително въздействие върху свойствата. По-дебелото стъкло, проникващата сила е обикновено. За действителната сила на разрушаване обаче качеството на използвания филм е поне като решаващ.

По-тежък филмът, толкова по-малко стъклото може да бъде проникнат и колкото по-стабилен е. За по-големи стъклени дебелини се използват още дебели и по-строги филми. Големи стъклени дебелини във връзка с много силни филми също са известни като бронираното стъкло.

Типична дебелина на фолио

Дебелината на филма е сравнително ниска - обикновено се намира под един милиметър. Много често срещаните дебелини на фолиото са размерите от 0,38 mm и 0,76 mm.

Поради много различните свойства на отделните видове филм, дебелината на филма може да варира значително в отделните случаи. Например, особено звукопоглъщащите фолиа често са малко по-меки и по-здрави, за да могат да поемат звука по-добре и да се избегнат вибрациите от стъклените стъкла.

Спецификации на дебелината на практика

Дебелината на ламинираното защитно стъкло може да бъде разпозната от стандартизирано описание: Състои се от три цифри, с точка след първите две цифри. Първите две цифри показват дебелината на стъклото в mm, цифрата след точката кодира дебелината на филма.

Така че VSG означава 86.2 така: първи диск 8 мм, втори диск 6 мм, дебелина на филма 2 (0,76 мм).

Съвети и трикове Ламинираното защитно стъкло също има многобройни специални форми и дизайн, като непрозрачно, абсорбиращо звука или със специална структура. Следователно винаги трябва да търсите обширен съвет от специализирани търговци на дребно.