Почистете обезцветеното уплътнение на душа

Не само душ или душ кабина са податливи на обезцветяване или замърсяване, но и използваните там плодове, които могат да бъдат обезцветени много бързо с течение на времето. Тук е необходимо пълно почистване.

Почистете душ кабината и уплътнителите

Толкова добре, колкото без душ кабинка остава пощадват дълго време на варовик или замърсяване. Използваните пломби, които, разбира се, са засегнати. През годините можете силно да се обезцветвате и да станете грозни. В някои случаи едно просто почистване на душ кабината, включително уплътненията, помага да ги направим красив. В хода на това почистване се отстраняват варовикови отлагания и дълбоко залегнали замърсявания. Важно е да използвате само подходящи почистващи препарати, за да не повредите ненужно уплътненията или повърхността на душ кабината.

  • Прочетете също - Почистване на гуменото уплътнение на душа
  • Прочетете също - Почистете старателно силно замърсен душ
  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата под душа

Домашните лекарства могат да бъдат от голяма помощ при почистването

За да се почистят повърхностите отново и да се премахнат грозните отлагания от душ кабината и пломбите, често са достатъчни прости домашни средства. Не винаги трябва да прибягвате до скъпи химически почистващи препарати, някои от които са много опасни за повърхностите и разбира се за околната среда.

  • Смесете предлагания в търговската мрежа омекотител с вода
  • алтернативно, смесете малко оцет с двойно по-голямо количество вода
  • Използвайте студена вода за изплакване на душ кабината и уплътненията
  • изсушете старателно всички повърхности след почистване
Съвети и трикове Като алтернатива можете да почистите обезцветените стави със сода за хляб или сода за хляб.

Почистете или сменете уплътненията, използвани под душа

Уплътненията вътре в душа и душ кабината също не са напълно пощадени от мръсотия. Също така ги почиствайте само с неагресивни почистващи препарати или домакински средства, за да не повредите уплътненията. Ако по време на почистването забележите, че пломбите са станали порести или повредени, най-добре е да ги смените незабавно. Ако е необходимо, можете да получите заместители на уплътненията на душ кабината от специализирани дилъри. Уплътнителните фуги на душовата тава или между душ кабината и душ кабината трябва да бъдат заменени с наличен в търговската мрежа силикон. За целта отстранете възможно най-старателно старите уплътнителни материали и почистете уплътняващите повърхности, така че новият силикон да остане на място.