Боядисайте сиво дърво и го направете отново да изглежда добре

Мебели или други предмети или. Повърхностите от дърво трябва да издържат на атмосферните условия, ако се използват навън. След като дървото стане сиво, то трябва да бъде възстановено с няколко часа работа.

Когато дървото вече е много сиво

Силно изветрените гори се нуждаят от цялостен ремонт, за да направят външния вид отново привлекателен и да подготвят дървото. Такава повърхност трябва първо да се шлайфа добре, за да се подготви дървото за нова повърхностна обработка. Дървесината не винаги е лоша или повредена. Въпреки това, той вече може да бъде силно повлиян от ултравиолетовите лъчи или влиянията на околната среда. Това е естествен процес на стареене, при който повърхностите губят естествения си цвят поради слънцето или дъжда.

  • Прочетете също - Боядисване на восъчно дърво
  • Прочетете също - Боядисване на дърво със зехтин
  • Прочетете също - Трябва ли да боядисвате импрегнирано под налягане дърво?

Ако искате да пребоядисате сиво дърво

Това е нормален процес на стареене, който протича, когато дървото посивее. Проблем става, когато дървото вече показва силни неравности или повърхността е силно атакувана. Ако искате да пребоядисате такова дърво, това може да се направи в няколко стъпки, като например следното:

  • Премахнете мъх, водорасли и друга мръсотия
  • оставете дървените повърхности да изсъхнат
  • след това шлайфайте повърхността старателно
  • ако е необходимо, нанесете грунд и го оставете да изсъхне
  • нанесете боята, ако е необходимо, на два слоя

На какво трябва да обърнете внимание при обработката на дървените повърхности

Ако работата трябва да се извършва на открито, обърнете внимание на времето през следващите няколко дни, за да можете лесно да нанесете втория или евентуално третия слой и да го оставите да изсъхне. Ако е необходимо, трябва да извършите междинно шлайфане след първия или втория слой, за да постигнете възможно най-добрия резултат. Това е особено случаят, когато трябва да се използват грундове или бои на водна основа.

Нанесете защитна глазура за дърво

Вместо цветен грунд и лак, можете да използвате и глазура. Това обаче има смисъл само ако повърхността е шлифована или. е предварително обработена, така че дървото да има приятен външен вид, който е защитен от влиянието на атмосферните влияния чрез защитна глазура за дърво. Но не забравяйте, че слой боя или нова глазура трябва да се нанасят повторно през редовни интервали, особено ако дървото е силно използвано от атмосферните условия.