Извършете мазилката сами и какво трябва да имате предвид

Когато се ремонтира апартамент или къща, полагат се нови тръби или тръбопроводи или просто се дължи ново стенно покритие, често се използва мазилка, за да се направи отново стената на нивото и да се осигури подходящо покритие. Тук можете да спестите много пари, ако сте опитен майстор в областта на строителството и ремонта.

Когато трябва да се извършват предимно мазилки

Ако това са само незначителни повреди като пробиване на отвори или други подобни, първоначалното състояние обикновено може да бъде възстановено с малко пълнител (4,25 € на Amazon *) и боя. Ако обаче линиите или тръбите са новополагани, нов слой боя вече не е достатъчен. Сега става въпрос за затваряне на стените или ги мазилка отново. Тази работа може да се усвои и с малко практика. Това обаче важи само ако наблюдавате няколко неща.

  • Прочетете също - Направете сами спрей мазилка и я поставете на стената
  • Прочетете също - Нанасяне на фина мазилка и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - сплъстяване на стена

Добрата подготовка е много важна

Подготовката на стената за новото покритие е основно изискване за успеха на вашата работа. Следователно трябва да се уверите, че стената, която трябва да бъде измазана, вече не съдържа никакви разхлабени компоненти от старото покритие на стената и че тя е чиста и суха. Освен това стената трябва да може да побере новия материал без никакви проблеми. Ако е необходимо, грундът може да бъде полезен.

За какво да внимавате при измазване

По принцип работата по измазването се състои от няколко отделни стъпки, които включват следното:

  • На първо място, стената се подготвя старателно чрез премахване на хлабави петна от стари строителни материали, отстраняване на допълнителни замърсявания и, ако е необходимо, нанасяне на грунд.
  • След смесване разтворът за мазилка сега се нанася върху стената с мистрия.
  • След това мазилката се отстранява, така че повърхността да е възможно най-равна. Важно е тази работа да се извърши възможно най-бързо, тъй като мазилките за стени обикновено изсъхват относително бързо.

Някои съвети за улесняване на шпакловането на стени

Ако сте подготвили цялостно повърхността на стената, трябва да имате всички инструменти, от които се нуждаете, като гребло, шпатула или мистрия, преди да започнете да работите, за да можете директно да изпълните всички работни стъпки. Съответната подготвителна работа също трябва да е извършила задълбочено преди да работи. Залепете местата, за да останете чисти, извадете мебелите от стаята и излагайте защитени подложки за пода. Цялата тази работа ви спестява допълнителни усилия.