Ръждясали спирачни дискове - опасно ли е и какво можете да направите??

Спирачните дискове и спирачните накладки могат бързо да натрупат ръжда. Ръждивите спирачни дискове също са критикувани от TÜV. В тази статия ние обясняваме проблемите, които възникват от ръждясалите спирачни дискове. В допълнение, тази статия ви разказва как можете да се отървете от ръждата на спирачните дискове и как можете да избегнете образуването на ръжда.

Оплакване от TÜV

При проверка на автомобила спирачните дискове не трябва да са без ръжда. Само така нареченият контакт модел трябва да бъде в ред. Моделът на контакта е повърхността на спирачния диск, гледана отпред. Тук може да даде отделни места за ръжда или ленти за ръжда, но площта не трябва да бъде покрита с ръжда.

  • Също така четете - Flugrost на спирачните дискове - как да се премахне?
  • Също така четете - ръждясал Гартдем - отново като нов
  • Също чета - е ръжда магнит?

В модел на поддръжка, който има повече от нисък ръст, спирачни дискове и спирачни накладки трябва да бъдат подновени. Налице е определен краен срок за ремонт - обикновено месец.

Проблеми с сигурността чрез ръждясали спирачни дискове

Най-големият риск е, че спирачният ефект е неравномерно поради дълбоките цветове на ръждата. Това позволява на превозното средство да дръпне силно спиране от едната страна, вероятно също да се разкъса или да стигне до плъзгане. За пълно спиране, проблемът.

Ако спирачният диск е по-малък от необходимата минимална дебелина поради ръждясване, спирачният диск може да се счупи. Тогава отстрани на счупения спирачен диск вече няма спирачен ефект и автомобилът може да се плъзне.

Премахване на ръжда филм

Спирачните дискове трябва да се спират възможно най-често, особено при превозни средства, които са редовно паркирани за дълго време. Най-добрият начин да направите това е да шофирате възможно най-бързо на кратко разстояние. Прилагането на повече сила върху спирачките ще премахне филма от ръжда от спирачния диск.

Не може да се предотврати образуването на светкавична ръжда. След измиване или шофиране под дъжда спирачните дискове започват да ръждясват в рамките на един час. Това е нормално и не може да се избегне.

Изключване на спирачните дискове

За да не се налага незабавна подмяна на спирачните дискове, те също могат да бъдат изключени на струг. Докато се поддържа необходимата минимална дебелина, няма нищо лошо в завъртането. Спирачните дискове все още могат да се използват известно време, преди да се наложат най-накрая.

Съвети и трикове Завъртането на спирачните дискове често се предлага от компании на ниска цена. Препоръчително е да смените спирачните накладки след като ги изключите. За повечето превозни средства цената на материала за спирачните накладки също е много ниска.