Запечатване с епоксидна смола - така работи

Днес не всеки е на мнение, че бетонът изглежда грозно или студено като подово покритие. Все повече семейства, особено младите семейства, биха искали да запазят бетона като визуален елемент в дома си. За това обаче бетонният под или елементите от бетонната стена трябва да бъдат запечатани. Това е трайно и трайно възможно с епоксидна смола.

Уплътняване на бетон с епоксидна смола

Специалният открит бетон трябва да се планира преди изливането. Например по стените се използват по-гладки кофражни панели, ако бетонът ще остане видим по-късно. Някои строители на къщи дори предпочитат кофражно дърво, което има по-силно дървесно зърно, тъй като след това се увековечава върху бетона след изсъхване.

  • Прочетете също - запечатване на бетон с епоксидна смола
  • Прочетете също - Ламинираща епоксидна смола
  • Прочетете също - Безопасна ли е храната с епоксидна смола?

Бетонът, който вече е планиран като бетон със светла повърхност, е по-лесен за обработка на пода. Ако трябва да се запечата стар под с епоксидна смола, със сигурност ще е необходимо интензивно шлайфане с диамантена шлайфмашина.

Извършете уплътняване на епоксидна смола стъпка по стъпка

  • Бистра епоксидна смола
  • По-трудно
  • Валяк / четка за боядисване
  • кофа
  • Гребло
  • мерителна чашка
  • Кухненски везни

1. Сложна подготвителна работа

Ако това е хол, кухня или баня, много внимание трябва да се обърне на подготвителната работа. Дори ако подът изглежда перфектно гладък, първо ще трябва да го преминете със скрепер. По този начин малките камъни излизат на светло и се надраскват, които дори не можете да видите.

След това бетонът трябва да бъде обработен с диамантен диск и ексцентричен шлайф. Сега трябва да решите доколко перфектният бетон трябва да бъде по-късно, преработката вече не е възможна след запечатване с епоксидна смола.

Не на последно място бетонът трябва отново да се избърсва с влажна кърпа. Всяка прашинка по-късно ще се покаже в бистрата епоксидна смола.

2. Смесващ епоксиден уплътнител

Съотношението на смесване трябва да се спазва стриктно с епоксидна смола. Следователно трябва внимателно да прочетете инструкциите на производителя и да измерите точно втвърдителя. Смесете само толкова, колкото наистина можете да обработите по време на капенето на смолата.

3. Прилагане на масата

Най-лесният начин за нанасяне на епоксидната смола на големи площи е с валяк за боядисване. Можете да преработите ъглите с четка. Винаги работете от най-отдалечения ъгъл на стаята назад към вратата.

Съвети и трикове Трябва да осигурите добра вентилация по време на работа, но ако оставите прозорците отворени, няма да можете да ги затворите по-късно. Дори да няма дъжд или крадец, крадците и насекомите все още могат да попаднат върху новия ви уплътнител от епоксидна смола през отворения прозорец.