Цените на готовия бетон се състоят от много фактори

Цените за готов бетон се състоят от основна цена за избрания бетон и цял набор от допълнителни разходи. Повече от другите видове бетон, точното изчисляване на необходимото количество и географските и времеви обстоятелства играят важна роля. Гъвкавото планиране може да спести много пари.

Основни материални разходи

Пеперудата за готов бетон е кубичният метър. Както основната цена на бетона, така и по-голямата част от надценките и съпътстващите разходи се таксуват в пространството. Има и някои фактори, свързани с времето и количеството, които се изчисляват в часове и килограми.

  • Прочетете също - Примери за цени на бетонни тръби
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни блокове
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни палисади

Кубичният метър готов бетон (15,69 евро на Amazon *) започва на цени от 120 евро на кубичен метър и нараства до около 140 евро паралелно с нарастващия клас на якост. Готовият бетон за подсилени отливки на открито може да струва до 150 евро на кубичен метър. Цените за бетон от стоманени влакна започват от около 150 евро.

Разходи, свързани с времето

Разтоварването на готов бетон е разрешено за период от пет до шест минути на кубичен метър. Всяко допълнително време за разтоварване ще бъде таксувано от двадесет до тридесет евро на четвърт час и кубичен метър.

Сроковете за доставка са разделени на дни от седмицата, часове на деня и сезони. Доплащанията за вечери, нощи и уикенди са често срещани. През зимния сезон от ноември / декември до март / април се дължи фиксирана такса. Индивидуалните надбавки варират между пет и 25 евро за кубик. Пренареждането или анулирането на доставка на готов бетон се таксува с фиксирана ставка от двадесет до петдесет евро.

Количествено значими разходи

Специалните доплащания за бетон като забавители се таксуват от пет до десет евро на кубичен метър. Допълнителният цимент струва едно до две евро на кубик.

За поръчка на малки количества ще се начислява обезщетение за товари. Обикновено нормалното количество за поръчка започва от шест до осем кубически метра без доплащане. За изхвърлянето на остатъчен бетон се начисляват средно осемдесет евро на кубичен метър.

Общи допълнителни разходи

Фиксирани ставки се прилагат за така наречените лабораторни услуги. Това включва сертификати за качество и подготовка на проби с тестване. Фиксираните цени варират между петдесет и 250 евро за доставка.

Съвети и трикове Ако искате да поръчате готов бетон, планирайте използването му с най-малки подробности. Точното спазване на графика и правилното време за доставка могат да доведат до трицифрени ценови разлики.