Премахване на лепилото за винилов пода - стъпка по стъпка

Остатъците от лепилото често се връщат, когато винилът е отстранен. Тъй като лепилото се свързва здраво към субстрата, трябва да очаквате допълнително натоварване. Докато самозалепващи винилови дъна обикновено се отпускат без остатъци, те се нуждаят от подходящи инструменти за залепване на винилови елементи за отстраняване на останките.

  • Терпентинов заместител или горивен дух
  • Ръкавици
  • Почистване на кърпички
  • Килим за отстраняване или шпатула или електрически скрубер
  • Сушилня за гости въздух

Отстранете лепилния остатък: инструкции

1. Отстранете лепилото

Кой инструмент, който използвате, зависи до голяма степен от количеството и дебелината на лепилото. Ако има само отделни места, можете спокойно да се откажете от килим или електрически скрепер. Вместо това използвайте шпатулата, която е прикрепена плоска на земята и се свежда под адхезивния тест. Вместо това има голяма площ с лепилни остатъци или тази особено упорита, поставена на устройствата. Стартирайте ножовете на устройствата точно под лепилните остатъци и без много усилия те се отстраняват.

2. Тела

Ако трябва да го направите с особено упорити лепила, трябва да вземете устройствата под ръцете си. Това лесно успява чрез използването на сешоар за гореща въздух. Сушилнята за коса предизвиква връзката със земята и улеснява напълно решаването на остатъка. Дръжте сешоара за къси интервали и след това се опитайте да ги премахнете с шпатулата. Не поставяйте косата на косата твърде дълго на място за повреда на пода.

3. Използвайте разтворител

По-рядко, малко лепило остава назад, което не може да бъде отстранено механично. В този случай можете да използвате разтворители, с които първо накиснете петна. Духът или теренната замяна предизвиква лепилото от земята, което след това отменя с някаква сила. Носете ръкавици за това, тъй като разтворителите могат да дразнят кожата. С кърпа, сега омекотени лепилни остатъци са напълно изтъркани. След това отново избършете с вода на мястото.

4. Еластично лепило

Ако винилови панелите са прикрепени с еластично лепило, могат да се видят рядко остатъци. Тъй като елементите могат да бъдат отстранени чрез еластичното адхезив, изключително с дозатор за килим, лепилото се отстранява по същия начин. В този случай остава субстрат без остатъци, който вече не трябва да се обработва.