вискоза: това са най-важните съвети за почистване

Дрехите от вискоза са изключително популярни. Тъканта носи много положителни свойства, но не е лесно да се грижи за това. Как вискоза се измива правилно и как да предотвратите влизането на материала, ще научите тук.

Вискоза се счита за особено дишащ, мек и лекият материал. Тъй като дрехите, изработени от вискоза, се чувстват добре и се охлаждат по кожата и също овлажняват добре, вероятно е да се носи в топли извор и летни месеци.
Но куката има дрехи от материала: вискоза има много положителни свойства, но също така е доста чувствителен, когато става въпрос за грижа. Изкуствената коприна, като вискоза също се нарича, има тенденция да спада бързо, когато се третира неправилно.
Събрали сме най-важните съвети за вас за вас и ви покажем как да направите материала правилно и какво трябва да обърнете внимание на сушенето и гладене на вискоза.

Какво е вискоза?

Призова за вискоза или коня, това е полусинтетична тъкан, която се получава от естествени целулозни източници като дърво, но след това химически обработени.
Върху кожата материалът се чувства по-лек и по-мек, отколкото например памук. И вискозният е подходящ за страдащите от алергия. Тъй като повърхността на вискоза е гладка и свети, веществото често се нарича трик коприна.

Четене Съвет: Най-добрите съвети за копринени дрехи

Вискозно измиване: инструкции за грижа Дайте информация!

Вие не знаете дали вискоскоското ви облекло е позволено да влезе в пералната машина и ако да, при коя температура? Тези и повече информация могат да бъдат намерени в инструкциите на етикета за шиене на производителя, който трябва да се наблюдава при всяко облекло преди почистване.

Във видеото: това означава символите на етикета

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Джейн Шмит

Измиване на вискоза в пералната машина

Като правило, вискоза, освен ако не е посочено друго, може да се почиства в пералната машина. Въпреки това, като вискозни костюми бързо, тя не трябва да се измива твърде горещо. Препоръчително е Температура на пране 30, максимум 40 градуса.
Като програма за измиване е най-доброто "фино пране" или schlavascar.
Важно: Класовете вискоза също трябва да бъдат хвърлени и при ниска скорост за защита на тъканта от повреда. Най-доброто е ниска скорост от 600 оборота в минута. За да се защитят материала, се препоръчва също да се запълни барабана за миене за максимум две трети. Кой харесва, Teaton Textiles също може да добави към мрежата за миене (тук в Amazon *).
Между другото, пред машинното пране е: облекло за сортиране на дрехи, превръщайки наляво и затворете всички сълзи и велкро крепери, за да избегнете повреда.
Също така прочетете: Сортиране на пране: как да изключите дрехите си

Вискозен измиване: който е подходящ детергент?

Не само температурата е от решаващо значение при измиване на вискоза, но и десния детергент. Използва най-доброто за почистване на изкуствената коприна най-добрата среда за измиване на течност. Препарат във формата на прах често се фиксира във фините влакна на вискоза и може да се спусне.
Не е необходим омекотител за тъкани за прането на вискоза, тъй като материалът остава добре мек сам по себе си. Тъй като омекотителят за тъкани обикновено съдържа аксесоари за белина, той може дори да повреди чувствителния материал.

Четене Съвет: Измиване на коприна: най-добрите съвети за копринени дрехи

Вискоза измийте ръчно

Ако предпочитате да измивате дрехите си от вискоза, за да избегнете потенциални щети или пристигане, може да продължи следното:
1. Напълнете мивката или купа със студена вода.
2. Добавете малко фин детергент, както и текстил.
3. Накиснете тъканта в миещата вода и внимателно се движете напред и назад. Внимание: Тъкан, който не се търка, натиснете или търкайте. Това може да разкъса влакната.
4. След това изцедете сапунена вода и изплакнете текстила със студена, чиста вода добре и внимателно разклатете. В никакъв случай, ако не разбирате дрехите.

Вискозен сушене: не в сушилнята!

Дрехите от вискоза не трябва да свършат в сушилнята. Тъканта може да се движи при високите температури на сушилнята, простени и ремък. Освен табу: отоплението. Отново, съществува риск вискозитетът да започне.
По-добре: Окачете дрехите след измиване на пералня или закачалка и го оставете да изсъхне на чист въздух (без пряка слънчева светлина).
Да не би и: Спално бельо Сухо място за спестяване: Ето как работи без сушилня

Между другото: Вискоза се чувства, след като прането обикновено се измиват твърдо и твърдо. Но това не е причина да се тревожите и напълно нормално, докато тъканта е все още влажна. Когато сушенето, материалът става мек и получава оригиналната си текстура обратно.

Можете да чуете дрехи от вискоза?

Вискоза за съжаление е съвсем податлив и затова трябва да се нагрява, за да бъде наистина бръчки. Дрехите от полусинтетичното влакно трябва винаги да се гладят в мокро състояние и при ниски температури. Ако тъканта вече е суха, можете да поставите влажна памучна кърпа между дрехи и желязо. Също така парна желязо е добре подходяща.
Важно също: Завъртете парчета за пране, преди да гладите наляво, за да избегнете неприятни проследяващи гланц върху тъканта. В някои случаи е достатъчно да се изглади текстила след измиването с ръцете.

Също така прочетете: Най-добрите съвети за грижа за бялото пране

Вискоза при миене: това помага!

Вие измихте вашите вискосмум дрехи твърде горещи и тя се изпълнява? Тогава водна баня с бебешки шампоан може да помогне за запазване на текстила:

  • Голяма купа или вана напълнете с топла вода и бебешки шампоан.
  • Добавете вискозния текстил и накиснете.
  • Винаги дръпнете формата и месирайте тъканта внимателно.
  • Отстранете след 30 минути и изплакнете добре със студена, чиста вода (без бръснене).
  • Затворете прането в кърпи, за да просветлите остатъчната влага.
  • Сега влакната са разхлабени и могат да бъдат внимателно изтеглени в първоначалното състояние.
  • След това напълно изсушаване.


Понякога е достатъчно да се измие получената вискозна дреха отново при ниска температура (30 градуса) и внимателно да я издърпате във мокро състояние и да я остави.