Нетъкан тапет - 3 начина за чиста повърхност

Нетъканите тапети са модерни и уютни. Но те са по-чести от очакваното и с радост изглежда малко. Така че по-късно не получавате цветни разлики или петна върху нетъканите тапети, субстратът трябва да се третира равномерно.

Предотвратяване на гледна точка

Особено много ярки нетъкани тапети изглеждат нещо след сушене. Това означава, че ако субстратът не е равномерно в цвят и структура, ще се виждате най-късно.

Нашата препоръка

Metylan Secura Клеистерна + Грундиране, Панел портфейл и грунд в тъкан-,...
11,06 EUR за продукта

Дори малките цветови различия, като специално заредени Dowello, са видими в стилен модерен нетъкан тапет по-късно. Големите цветови разлики на старите стени дори преминават в материала на тапета и бият.

Три метода за хомогенна повърхност

  • Грунд за тапети
  • Нанесете боя за стена разредена
  • Отпадъци от ролката

Грунд за тапети за нетъкани тапети

На пазара има многобройни специални грундове, които могат да предпазят тапета от разликите в цвета на повърхността. Не е необходимо да покривате напълно стената с него, но обикновено се изисква само един процес на боядисване.

Използвайте боя за стена

В зависимост от това колко тънък и лек е новият нетъкан тапет, можете просто да изразходвате стара, бяла боя за стени. Но това е възможно само ако боята за стена все още не е станала лоша или плесенясала.

нашата препоръка

Henkel Metylan Direct паста за тапети за нетъкани тапети 200g (пакет от 6)
26,00 EUR Към продукта

По-голямата част от времето боята за стени трябва само да се разрежда с малко вода. И в този случай не е задължително да се прилага изцяло върху стената. В крайна сметка това трябва да компенсира само грубите разлики.

Отпадъци на ролки

Прясната мазилка обикновено се покрива със смес хартия и вода преди първото боядисване или тапетиране. Тези отпадъци обаче се предлагат и под формата на ролки. Тогава това е много тънка хартия, която първоначално се нанася върху стената по подобен начин на хартиения тапет.

нашата препоръка

Pufas 12903000 TW8 грунд за тапети грунд, бял, 10 литра
34,43 EUR Към продукта Съвети и трикове Ако държите нетъкания тапет до светлината и той е леко полупрозрачен, тогава във всеки случай трябва да обработите повърхността предварително.

Но дори и да имате доста големи цветови разлики на старата стена, трябва да играете безопасно. Те често се разтварят от влагата в пастата и след това изтичат навън.