От минимална дебелина до време на сушене: факти за замазка от синтетична смола

Синтетичната смола не е направена изцяло от пластмаса, но е до известна степен. Производителите използват епоксидна смола особено често, но полиуретаните и други сродни вещества като полиметилметакрилат и ненаситени полиестерни смоли също се използват редовно. Минерални компоненти като корунд и кварцов пясък действат като добавки. Резултатът е изключително еластичен, химически устойчив материал, който може да издържи много на практика.

Какви са предимствата на замазката от синтетична смола??

Замазката от синтетична смола е всичко друго, но не и евтина, поради което е много рядка в нормалните жилищни сгради. Поради своята водоустойчивост е много популярен, когато става въпрос за проектиране на влажни помещения и зони за съхранение на течности.

Друго голямо предимство е, че замазката от синтетична смола не отнема много време да изсъхне. Така че, ако собственикът на жилището бърза да се нанесе и има достатъчно пари на горния ръб, той може да използва този тип продукти, за да ускори нещата.

В допълнение, замазката от синтетична смола се счита за особено устойчива, което я прави идеалният под за индустриални сгради. Тук мотокарът с тежкия си товар може спокойно да се втурва напред-назад, това изобщо няма значение!

Ами минималната дебелина на замазката от синтетична смола?

Няма обща минимална дебелина за покритие от синтетична смола, но отделните продукти могат да се различават. Винаги си струва да прочетете внимателно инструкциите за употреба, за да изясните всички важни въпроси.

Максималната дебелина обикновено е 50 мм, но отново трябва да научите повече за всеки продукт. Ако искате да използвате вашата замазка от синтетична смола, например като нагревателна замазка, тръбите трябва напълно да "потънат" в нея.

Всички предимства на замазката от синтетична смола с един поглед

  • водоустойчив
  • бързо изсъхване
  • особено издръжлив
  • химически устойчив
  • без минимална дебелина
  • може да се използва като нагревателна замазка

Къде се използва особено често замазка от синтетична смола??

Вече споменахме някои области на приложение за замазка от синтетична смола, но има още няколко от тях. Специалистите обичат да го използват, за да компенсират разликите във височините между различните повърхности на замазката, например, тогава, разбира се, минималната дебелина се увеличава до необходимото ниво.

На външните повърхности продуктите от синтетична смола имат важно предимство поради тяхната водоустойчивост. Ето защо строителите продължават да избират да покрият балкона или терасата си с него.

Съвети и трикове Предстоят ли ремонт, подобрения или дори частично подновяване на вашата замазка? В този случай бързата сушилня обикновено е добре дошла, защото бързо прави пода отново използваем.