Предимства и недостатъци на дървена основна плоча

Бетонът е най-широко използваният строителен материал за изграждане на подови плочи. Неговите топлоизолационни свойства обаче не са най-добрите, поради което преди строителството се изисква обширна изолация. Няма ли алтернатива?

Дърво вместо бетон

Можете също да използвате естествени строителни материали за подови плочи, подови плочи и покривни елементи - това е много добра и преди всичко екологична алтернатива, тъй като дървото е възобновяема суровина. Има и предимства по отношение на топлоизолацията.

  • Прочетете също - направете сами подова плоча
  • Прочетете също - Дебелина на подова плоча
  • Прочетете също - Конструкция на основната плоча

Подови панели от сглобяеми дървени елементи: Технологията от масивно дърво може да помогне да се направи бетонът почти напълно излишен в строителния сектор. Подовата плоча вече не трябва да се излива от бетон, има и алтернативи, направени от сглобяеми елементи от масивно дърво. Къща без никакъв бетон!

Подови тавани и покривни елементи от масивни дървени елементи: Те са стабилни, имат отлични топлоизолационни свойства и като сглобяеми елементи могат да бъдат обработени много добре и най-вече по спестяващ начин. Животът им е много дълъг и методът на изграждане носи екологична полза.

Дърво срещу бетон: по-добра топлоизолация

Бетонът има много лоши топлоизолационни свойства, подовите плочи и подовите плочи, както и покривните елементи, следователно трябва да бъдат допълнително изолирани с големи разходи и често се използват екологично вредни материали. От друга страна, дървото естествено изолира почти 20 пъти по-добре от бетона - следователно не се изисква допълнителна изолация.

Предимство в разходите в строителството

Подовият панел, изработен от сглобяем елемент от масивно дърво, означава, че могат да се откажат от скъпи допълнителни изолационни материали и се запазват много работни стъпки, които иначе би трябвало да платите скъпо на съответната специализирана фирма - или да извършите сами. Чрез използването на основна плоча от масивно дърво като сглобяем елемент се правят значителни икономии както от страна на материала, така и от страна на разходите.

Увеличете ползата, като пренаредите целия строителен проект

Тогава същото важи, разбира се, и за таваните, а вероятно и за цялата покривна конструкция, която също може да бъде заменена от сглобяем елемент от масивно дърво. Предимствата и спестяванията тук са в същия диапазон, както при подовата плоча, така че те се събират в целия строителен проект.

Екологични аспекти

Целият строителен проект може да се осъществи без конкретни и екологично замърсяващи изолационни материали. В същото време цялата изолационна стойност е значително по-висока, тъй като е масивна дървесина. Равна в няколко точки една много екологична алтернатива.