Напръскайте стени, вместо да рисувате

Докато високоефективните пръскачки за боя в миналото бяха почти изключително запазени за професионалисти, те все повече се разпространяват сред частните майстори. Системи за боядисване на боя могат да бъдат взети назаем от магазини за хардуер и специализирани търговци на дребно. Има плюсове и минуси от пръскането, вместо боядисване на стените.

Изисквания и предимства

Равномерното разпределение на боята е по-лесно да се постигне чрез пръскане, вместо боядисване на стените. Добре подготвени, големи площи могат да бъдат оцветени по-бързо. Има обаче някои съпътстващи обстоятелства, които трябва да бъдат взети под внимание, които не само водят до предимства:

  • Прочетете също - Коя стена боя тъмно?
  • Прочетете също - Боядисването на стената без тапет спестява работа
  • Прочетете също - Рисуване на мазна стена
  • Подготовката изисква повече усилия
  • Работата трябва да се извършва професионално и прецизно
  • Цветът и неговата консистенция трябва да се пръскат
  • Спрей системата трябва да се използва правилно и постоянно в чисто състояние
  • Трябва да се изключат външни обстоятелства като течение или вятър

Подходящ цвят и по-големи стенни повърхности

Система за пръскане трябва да е подходяща за вида на използваната боя. Не всички системи са подходящи за емулсионни бои. Устройствата за заем трябва да са чисти. Спрей боите се нуждаят от тънка консистенция, което не може да стане възможно при всички видове бои.

Поради обширната съпътстваща работа, пръскането на боята си струва само за стенни повърхности от около 15 квадратни метра или повече. Ако стената е боядисана в последователен тон, има огромно предимство във времето с по-ниска консумация в същото време

От друга страна, цветовете са по-скъпи за закупуване и подготвителната работа изисква повече усилия. В допълнение може да има външни влияния като вятър, който отлага или забавя пръскането. Ако стената е боядисана в два цвята, всички повърхности от един и същи цвят трябва да бъдат направени с една операция поради голямото усилие за почистване на системата за пръскане.

Подготовка и изпълнение

1. Наемете или купете висококачествена система за пръскане (от около 150 евро)
2. Вземете подходящите добавки за цвят и изтъняване
3. Защитете всички останали зони в стаята, включително тавана и пода, от мъгла от пулверизиране
4-ти. Винаги поддържайте пистолета за пръскане, когато пръскате
5. Разпръснете разстоянието до стената около един крак
6-то. Избягвайте течения и течения
7-ми. Напълно защитете тялото, включително очите, носа и косата
8-ми. Дръжте струята спрей под прав ъгъл на стената (сигурен достъп до работа)

Съвети и трикове Ако искате да приложите модели с по-малък мащаб, като например писане на стени в стил графити, можете да закупите специални кутии за пръскане със специфични приставки за дюзи от специализирани търговци на дребно.