Поставете връвта за дрехи: Какво е разстоянието между постовете?

Класическата линия за дрехи далеч не е остаряла. Много хора все още го оценяват, когато сушенето на пране не струва електричество. Те също обичат да проветряват дрехите и спалното бельо по стария начин навън в градината, така че след това да ухаят ароматно и свежо след това. Въпреки това, когато настройвате нова връв за дрехи, отново и отново възникват важни въпроси, например колко голямо трябва да бъде разстоянието между стълбовете, така че линията да не увисва през цялото време. Разглеждаме по-отблизо въпроса.

Мога ли изобщо да използвам връв за дрехи??

За съжаление не всеки има право да поставя въже за дрехи в градината у дома. Понякога наемодателят или управителят на имота възразяват, в други случаи общината го забранява. Така че, преди да предприемете действия, трябва да разберете дали каишката ви изобщо се иска.

  • Прочетете също - Дали на дърво или стълб: правилно опъване на връв за дрехи
  • Прочетете също - Как да фиксирате правилно връвта за дрехи: с кукички за очи
  • Прочетете също - Има ли връв за дрехи за прозореца?

Бързото запитване може да ви спести някои проблеми. Освен това избягвате неприятната ситуация да се налага отново да откъсвате прясно поставената връв за дрехи. Преди всичко поставените в бетон стълбове не могат да бъдат премахнати толкова бързо.

Кое разстояние е по-правилно?

Линия за дрехи с дължина 10 метра е приблизително достатъчна за един товар пране. Независимо от това, вашата линия не трябва да измерва 10 метра наведнъж, тъй като тогава има опасност от провисване. По-добре е да разделите линията на секции, за да й придадете по-голяма стабилност.

Около 3 до 4 метра трябва да са достатъчни като разстояние между две колони. Възможно е да обхванете отделните секции в кръстосана форма или паралелно една на друга, точно както позволява пространството във вашата градина.

С паралелни въжета винаги спазвайте разстояние от около 25 до 30 сантиметра, за да може въздухът да циркулира добре между тях. По този начин тъканта изсъхва бързо и не поддържа взаимно влажност.

Колко високо трябва да виси каишката ми??

Повечето въжета за дрехи висят на височина около 1,80 метра, така че спалното бельо не се мотае на пода, дори ако шнурът вече е малко разхлабен. Като правило, инсталирайте каишката си на височина между 1,50 метра и 2,00 метра, в зависимост от това колко дълги са ръцете ви.

Съвети и трикове Ако линията е опъната през проход, разбира се, тя трябва да бъде възможно най-висока, така че никой да не се хване в нея. По-добре е обаче да оставите пътеките в градината напълно, за да не изплашите никого или дори да причините нараняване.