Отстранете восъка внимателно и без остатъци от ламината

Не само по Коледа восъкът от свещи капе върху ламинат. В допълнение към тази злополука, капка или повече може бързо да се приземи върху повърхността на ламината, когато се докосва с восък за ремонт. Ако се спазва правилната процедура, премахването й изцяло или оставянето на следи от нея не е голям проблем.

Контролирана нежна топлина на втора предавка

Топлината е ключът към премахването на восъчните капки от ламиниран паркет. Много е важно обаче процесът на премахване да бъде разделен на две стъпки. Ако топлият восък се изтрие твърде рано, щетите нарастват значително.

  • Прочетете също - Отстраняване на кучешката урина от ламината
  • Прочетете също - Премахване на изсушена смола от ламинат
  • Прочетете също - Отстранете суперлепилото от ламинат възможно най-бързо

Добре познатото гладене на петна от мазнини, които включват и восъчни петна, по същество е възможно и с ламинат, но не без риск. Ако ютията е настроена на ниска температура (коприна) и се върти постоянно, този метод също ще работи.

По-добре и по-безопасно е да използвате топла вода. Той също така разтваря остатъчния восък под формата на филм и го прави отново течен, но не може да стане твърде горещ и да повреди горния слой. Разбира се, трябва да се внимава да не се стича вода в ставите.

Как да премахнете восък от ламинат

  • Топла вода
  • Плот или керамично стъргало
  • Силно абсорбиращ памучен парцал
  • Хартиена кърпа

1. Оставете да се втвърди

Восъкът, който е ударил ламинирания под, ще му позволи да се охлади и да се втвърди напълно. Никога не избърсвайте восъка, който е все още течен или мек, в противен случай ще го разнесете само върху голяма площ.

2. Защитете

Ако восъкът се е разлял върху вашия ламинат по време на социални дейности като семейно парти или друга компания, осигурете добре „мястото на инцидента“. Предотвратете някой да не настъпи случайно по-мекия восък и да го разпространи по-нататък.

3. Изстъргване

Внимателно изстържете втвърдения восък с плот или керамично стъргало. Опитайте се да усетите "посоката " на горния слой и изстържете в тази посока.

4-ти. Загрейте вода

Загрейте вода до около седемдесет градуса по Целзий. Намажете остатъка от восък с кърпа, напоена с него и изцедена леко влажна. Изсушете влажната зона с кухненска хартия. Повторете процеса, докато вече не можете да видите остатъци.

Съвети и трикове Ако забележите, че върху ламината остават ивици, можете да го намажете с ацетон.