Wacker Rüttelplatte: Какво да обърне внимание на промяната на маслото

За вибриращи плочи, много повече от друго работно оборудване трябва да се изплащат на промяната на маслото. Когато трябва да се промени това, което маслото трябва да се използва и как да контролира нивото на маслото, прочетете в нашия пост.

Rüttelplatten и ниво на масло

Маслото, което е твърде старо или твърде малко масло, може да има фатални последици за вибрационната плоча (419,00 евро на Amazon *): възбудителят - т.е. валът с дисбалансите - винаги се нуждае от достатъчно прясно масло, за да функционира.

  • Прочетете също - Плочи уплътнители: тяхната функция
  • Прочетете също уплътнител за плочи: има алтернатива?
  • Прочетете също - Използването на плоския уплътнител - трябва да обърнете внимание на това

В противен случай патогенът може да бъде повреден. При много по-стари вибрационни плочи това означава пълна загуба, а при съвременните вибрационни плочи поне скъп и отнемащ време ремонт. Следователно проверката на нивото на маслото и редовната смяна на маслото са изключително важни.

Кога да смените маслото?

По принцип има два пъти, когато маслото определено трябва да се смени:

  • след първите 20 часа работа
  • на всеки 100 часа работа

Това е принципно правило, което на практика винаги се прилага. Чрез дерогация производителите в плана за поддръжка могат да изискват по-чести или специални дати на смяна на маслото. След това трябва да се следват такива инструкции.

Коя употреба на масло?

Отново, определено трябва да се придържате към инструкциите на производителя. Типът масло и по-специално вискозитетът често е насочен към преобладаващите температури.

Отново има някои правила за дим, които можете да запазите.

  • През лятото при по-високи температури (над 25 ° C) SAE 10W-30
  • При температури под 25 ° C, но над 10 ° C SAE 10W-30 или SAE 10 W-20 трябва да се използват
  • При температури около замръзналата точка или по-ниска често се препоръчва SAE 10W-10

Основно: По-високата стойност на маслото и по-доброто за смазване на вибриращата плоча. С SAE 10W-40 следователно не се притеснявайте за тежки условия.

Във всеки случай винаги трябва да следвате инструкциите, дадени от производителя!

Проверете нивото на маслото

Нивото на маслото трябва да се проверява редовно. Ако е необходимо, маслото се долива, ако нивото на маслото е твърде ниско.

Проверката на маслото трябва да се извърши след достатъчно дълго престой (поне 10 часа), вибриращата плоча трябва да се постави на равна и равна земя. След това нивото на маслото може да се провери с пръчката за измерване (просто го поставете, не го завийте!) и ако нивото на маслото е твърде ниско, долейте съответното масло.

Съвети и трикове Повредата на вибриращата плоча поради недостатъчно ниво на масло води до изтичане на гаранцията за много производители - следователно планът за поддръжка трябва винаги да се спазва възможно най-точно!