вафли като баба: проста и класическа рецепта

Търсите ли наистина добра, класическа рецепта за вафли, които вкусват като баба? Тогава сте точно тук. Тук идва проста рецепта за небесни вкусни вафли.

Веднага след като стане по-студена, ще го получим за грешни бонбони. Един от първите мерки, които срещаме: Ние отново опазваме нашата вафля. Защото това, което е по-добро от миризмата на пресни вафли в цялата къща? Ароматът е балсам за душата. Друг голям плюс: те вкусват почти всички и са добра и проста замяна на тортата на дъската за кафе.
Въпреки че вафлите всъщност принадлежат към класиката в кухнята, те често просто не ни харесват: те стават прекалено меки, каша или хартии на вафлеята и се разпадат. Казваме ви една проста рецепта, с която ви караш чудесно пухкав и сочен.

Във видеоклипа: сърдечни вафли с бутер тесто

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Aischa Butt

Класическа вафлена рецепта като с баба: така работи

Най-добрите вафли са тези, които са наистина хубави и меки вътре, без да са кални. Екстериора на ръба, която ви харесва най-лесно и хубаво хрупкаво. И не, това не е дадено, не е вещица. Нашата рецепта е подходяща и за начинаещи за печене. Това е бързо и вие също имате нужда само от няколко съставки.

Съставки за 10 вафли:

 • 3 яйца
 • 100 g захар
 • 1 PCK. Ванилова захар
 • 125 г маргарин / санала
 • 1 чаена лъжичка печене на прах
 • 250 g брашно
 • 250 г мляко
 • 1 щипка сол
 • Малко масло за смазване на вафливото желязо

Също:

 • Ръчен миксер (тук в Amazon) *
 • Вафлея желязо (тук в Amazon) *

Така работи:
Поставете яйца, захар и ванилова захар в купа и обработете равномерно тесто с ръчен миксер. Постави маргарин в тенджера и стопил. Алтернативно, това работи и в микровълновата печка. Сега добавете маргарин, печене на прах, брашно, мляко и щипка сол на тестото и разбъркайте добре, докато не се появи повече klümpchen.
Обърнете ютия, мазнини с четка и печете тесто на порции за златисто кафяви вафли.

Най-малко толкова добре: веганските вафли

Ако искате да се откажете от животинските продукти, разбира се, не е нужно да казвате не на вафлите. Защото открихме наистина добра рецепта, с която вафлите вкус най-малко, както и с мляко, яйца и сътрудничество. приготвен.
За нашата веганна рецепта не се нуждаете от екзотични съставки. Ние просто сменяме яйцата през банан, краве мляко чрез овесени и вместо конвенционални маргарин използваме чист билков вариант (има, например Rama в REVE). Така че вафлите да станат добре пухкави, добавяме някаква балонска вода.

Съставки за 10 вафли:

 • 1 зрял банан
 • 80 g захар
 • 1 PCK. Ванилова захар
 • 125 г маргарин (зеленчук)
 • 1 супена лъжица печене на прах
 • 250 g брашно
 • 250 ml овес
 • 50 ml балон вода
 • Малко масло за смазване на вафливото желязо

Така работи:
Обелете банан, налейте плоча и смачквайте с вилица. Зрелите банана е, толкова по-добре тя ви позволява да смачквате. След това поставете банана, захар и ванилова захар в купа и разбъркайте с миксер или разбъркване. Сега се разтопява маргарин в тенджера или микровълнова печка, а също и в купата.
Добавяне на печене на прах, брашно, овесена вода и балон вода и обработва всичко с ръчен миксер до еднаква маса. Не се чудите: заради банана, тестото е доста лепкаво. Това е вярно.
Превключете на вафлеята, смажете добре и след това печете тестото на порции за златисто кафяви вафли. Важно: Трябва отново да смажете вафливата желязо след всяка вафла, в противен случай може да се случи, че тестото остава да се придържате към ютията на вафлите. Между другото, липсващите яйца, които държат тестото заедно. След известно време имате стрелбата, но навън.

Четене Съвет: Печене на вегански: най-добрата подмяна на яйце, масло, мляко и сметана

Съвет за книга: Просто не можете да получите достатъчно вафли и искате да опитате повече рецепти? След това обърнете внимание на готварската книга "Вафле" от Gourmet Masters. В книгата ще намерите фантазия на вафле от сладък до сърдеч, който все още не знаете.
Тук по готварската книга на Amazon.*

Най-добрите гарнитури за вафлите

И нашите класически вафли, както и вегетанският вариант вкус, небесен вкус, ако просто ви опрашва с някаква пудра захар. За всички, които искат да имат малко разнообразие и искат топ вафлите да дойдат тук, които се вписват наистина добре с вафлите и вкуса като нашето любимо кафене.
В някои от рецептите за топене са крема и ванилов сладолед. Ако искате да запазите топингите дори веган, използва вегетарианските варианти. В повечето супермаркети могат да бъдат намерени вашите вегетариански сладолед и сметана алтернативи.

Също така вкусно: Apple Casserole: Супер проста рецепта с Streuselen

1. Горещи череши, сметана и / или ванилов сладолед
Това вероятно е истинска класика под топингите. Черешите осигуряват сладък и леко кисел клас, сметана и ванилов лед, което прави вафлите извън-сочни и просто годни идеално.
Четене Съвет: Vanillae тест: Това е най-добрият ванилов сладолед
2. Nutella / шоколадов сос
Също така шоколадът се вписва идеално до вафлите. Няма значение дали използваният шоколадов сос или десните шоколадови парчета. Накрая цялото нещо в края все още с малко пудра захар. Толкова вкусно!
3. Банан, ягоди, плодове по ваш избор
Не само черешите годни за вафли. Разбира се, можете да го направите с всеки плод по ваш избор. Нашите любими: банани. Просто нарязани малки и поръсете с някаква канела, имате небесно вкусна топка. Също така замразените плодове са много чудесни на вафлите.
4. Кленов сироп или мед
Който харесва наистина сладък, просто дава някакъв мед или кленов сироп на вафлите си. Е супер прост, но вкус небесното!
5. Ядки, фъстъчено масло и шоколад
Ако на вафлите не се пропуска нещо, и стои на ядки, вафлите му могат също така дамски. Това е наистина вкусно, когато нарязвате гайките и след това кратко в тиган с малък мед карамелизиран. В допълнение към ядките, можете да дадете малко фъстъчено масло или шоколад на вафлите си и вече имате хранителни порно.
Четене Съвет: Сочна гайка торта на всички времена: проста рецепта
6. Егднев и ванилов сладолед
Всички фенове на Егднев са добре дошли. Защото това също ви прави наистина добри на топли вафли. С топка ванилов сладолед, цялото нещо става Astonus!