Черен покрив - конструкция за вятър и време

Черен четирискатен покрив се спуска от всички страни на къщата. Благодарение на формата на покрива, която е наклонена от всяка страна, той предлага по-малко излагане на вятър и време. Има различни форми, които се различават главно по фронтонните краища.

Изграждане на тазобедрен покрив

Черен таванът е най-добре да се изгради с покрив от гребен. Това прави покрива много здрав и еластичен на относително ниска цена. Конструкцията на таванния покрив винаги е малко по-скъпа от двускатния, но е и по-стабилна.

  • Прочетете също - Каква покривна конструкция за четвърти покрив?
  • Прочетете също - Изчисляване на обема на четвърти покрив
  • Прочетете също - Благородна форма на покрива - какви са разходите за четвърти покрив?

Различни форми

Докато някои форми на четвърти покрив вече не се използват поради високите си разходи и трудната конструкция, като например покрив на Долна Саксония, покрив с половин таван или полускапен покрив все още са много популярни в строителството на жилища.

При изкривения тазобедрен покрив само малка част от покрива е обработена в фронтонната страна, осакатено парче, така да се каже. При полускапан покрив краищата на фронтона не се водят надолу към стрехите, а завършват наполовина. Повечето от тях завършват над прозорците на горния етаж.

Любимо на бунгалото

Черен четирикрилен покрив с много нисък наклон има много предимства пред плоския покрив. Това е особено оценено от собствениците на бунгала. Изолацията е много по-ефективна при покрив с четвърти покрив и също така е по-лесно да се монтират слънчеви панели.

Дори таванското помещение да не може да се използва като жилищна площ при изграждането на четвърти покрив на бунгало поради лекия наклон, то все пак служи като просторно складово помещение и в същото време предлага безплатен достъп до вътрешните повърхности на покрива и конструкцията по всяко време.

Предимства на тазобедрения покрив

  • По-трайни и здрави от другите форми на покрива
  • По-лесно почистване и поддръжка
  • Носи по-голямо натоварване от вятър с по-малък разход на дървесина в конструкцията

Недостатъци на хип покрив

  • Малко по-скъпо за изграждане
  • Кредитна жилищна площ по-малка, отколкото при други форми на покрива
  • Прозорци на тавана по-скъпи
Съвети и трикове Черен четирикрилен покрив предлага голям недостатък за отдаване под наем, тъй като допустимата жилищна площ е донякъде ограничена от броя на наклонените странични покриви. Така че, ако планирате сграда с нает тавански апартамент, двускатният покрив е много по-продуктивен.

Освен това необходимите покривни прозорци са по-скъпи от сравнително големите нормални прозорци, които могат да бъдат по-лесно вкарани в фронтона с двускатен покрив.