Боядисвайте стената - с тези съвети тя работи перфектно

За да боядисате стените чисти и да получите перфектен вид, са необходими малко специализирани познания. Със съветите и триковете на професионалистите, показани в това ръководство, боядисването успява перфектно и резултатът е впечатляващ.

Професионални трикове

Така се прави:

  • Прочетете също - Съвети за боядисване на стая
  • Прочетете също - боядисване на стената с ръба - така работи чисто
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на апартамент
  • Влияйте на ефекта на стаята с цветове
  • Изчистени ивици и цветни граници
  • правилния ред при боядисване
  • Професионална технология "мокро в мокро"

Влияйте на ефекта на стаята с цветове

Изборът на цветен нюанс за стени и тавани има решаващо влияние върху визуалния ефект на помещението.

Стаите с високи тавани изглеждат по-балансирани, ако таваните са боядисани в малко по-тъмен нюанс от стените. Ако, от друга страна, стените са по-тъмни от тавана, стаята изглежда по-тясна и уютна.

Дългите, тесни стаи могат да бъдат балансирани визуално с ивичест модел, изрисуван отпред. Вертикалните ивици също могат визуално да увеличат малки и тесни пространства.

Изчистени ивици и цветни граници

Ивици и контрастни цветове или двуцветни бои могат да бъдат направени с маскираща лента. В случай на минимални неравности обаче, боята се движи зад лепящата лента и няма чист ръб.

Това може да се избегне, като се използва висококачествена, добре залепваща се самозалепваща лента, като внимателно се притисне и след това се боядисват краищата с фонова боя. Тогава бягането отзад вече не е възможно.

Лентата винаги трябва да се отстранява веднага след боядисването, преди боята да стане филмообразуваща.

Правилният ред при боядисване

Първо са боядисани таваните, след това всички ръбове и гранични зони на стените. Най-добре е да използвате четка за това. Лаковите ролки не винаги внасят чисто нанасяне на боя във всички ъгли.

Едва след това повърхностите на стените се боядисват. В случай на многоцветни покрития или контрастни цветове, най-големите площи по отношение на повърхността винаги се боядисват първо, след това следват цветни контрасти или по-малки площи.

Професионална технология "мокро в мокро"

Тази техника е особено необходима за по-тъмни нюанси, за да се избегне образуването на ръбове. Използвайте ролки с дълги купчини и винаги поставяйте ролката на място на стената, където вече има влажна боя. Това предотвратява образуването на ръбове.

Краищата са ясно видими, особено когато светлината пада под ъгъл и цветовете на стените са тъмни.

Съвети и трикове Качеството на основата е решаващ фактор за качеството на покритието. В случай на съмнение, винаги грундирайте грунда (19,50 евро на Amazon *).