Конструкцията на стената е най-важният детайл в конструкцията на дървената рамка

Когато се строи къща в дървена рамкова конструкция, стенната конструкция е най-важният детайл. Следователно трябва да разберете как трябва да се изпълни конструкцията на вътрешната стена, ако искате да сключите договор за строителство с компания.

Вътрешната красота се брои

След като къщата е завършена, никой не може да види действителната конструкция от дървена рамка. Следователно човек трябва да знае какво има в стената и да се увери, че конструкцията на стената е изпълнена внимателно и точно.

  • Прочетете още - Конструкцията на стената е определяща за качеството на конструкцията от дървена рамка
  • Прочетете също - дървена рамкова конструкция за много поколения
  • Прочетете също - цени за дървена рамкова конструкция

На първо място, рамка е създадена от изправени дървени стълбове с напречни връзки. Тези греди не трябва да са твърде тесни, в противен случай няма да има достатъчно пространство между тях. Благодарение на добрата изолация къщата с дървена конструкция е поне толкова енергоспестяваща, колкото и масивната къща.

След като изолацията е монтирана между стълбовете, цялото скеле трябва да бъде снабдено с пароизолация. Тук трябва да работите много внимателно, за да не възникнат по-късно мостове на студ.

Вътрешна облицовка на стена по ваш избор

Има различни варианти за облицовка на вътрешните стени, както и за външната дъска. Вътре панелите от гипсокартон са много разпространени. OSB панелите също са практични, тъй като тяхната здравина също допринася за стабилността на сградата.

Видимата дървена дъска също е възможна за вътрешната облицовка. За това са подходящи профилирани дървета с шпунт и жлеб, които при желание могат да бъдат боядисани по-късно.

Външна обвивка на дървената конструкция

Има няколко напълно различни варианта на конструкцията на дървената стойка за външната обвивка. Дървената рамка на къща с дървена конструкция също може да бъде снабдена с клинкерна обвивка като масивна къща.

Друг вариант е облицовка с термична композитна система, която след това се допълва с минерална мазилка. Този вариант предлага допълнителна изолация и следователно е особено привлекателен за много домашни майстори.

С тази, както и с повечето други форми, след завършването никой не може да види дали е масивна къща или къща с дървена конструкция.

Само когато облицовате с дървени дъски, както в шведска къща, обикновено можете да приемете, че отдолу има дървена рамка.

Съвети и трикове Тъй като най-важният детайл е основно структурата на стената, трябва да проверите как точно изглежда със съответния разработчик на имоти. Обърнете внимание на здравината на гредите и действителната дебелина на изолацията.