Стенните плочки от естествен камък винаги са уникални

Стенните плочки от естествен камък винаги са естествен продукт. Неговите свойства се определят от появата. Те винаги са уникални и могат да се комбинират с много други материали благодарение на различните си структури и цветове.

Вечен и винаги в тенденция

Естественият камък е най-старият строителен материал, камъните са пораснали през годините, което ги прави безпогрешни. Кварцит, гранит, шисти или пясъчник, този материал е в ярост. Излъчва специална атмосфера.

  • Прочетете също - черните стенни плочки създават интересен външен вид
  • Прочетете също - Как стенните плочки могат да се почистват постоянно
  • Прочетете също - Проектирайте стаята със стенни плочки 30 х 60

Универсален натурален продукт

Тези плочки са естествен продукт, поради което няма строителен материал, който да се доближава многообразно до естествения камък. Възможността за повърхностна обработка е почти неограничена. Камъните се извличат от каменни блокове с голям формат и се изрязват до желания размер.

Естествени камъни могат да бъдат намерени по целия свят. Те се различават по цвят, структура и качество в зависимост от региона, дизайнът е многостранен и продуктите по поръчка са лесно възможни. Шисти, гранит, травертин, варовик, мрамор, нефрит, кварцит, оникс, пясъчник или варовик, различните видове са създадени от природата.

Разнообразна употреба

Повърхностите на камъните са уникални, те могат да бъдат обработени по най-различни начини. От шлифовани, четки, огнени до грубо разделени до полирани, те са издръжливи и лесни за грижи.

Висококачествените стенни плочки от естествен камък предлагат голямо разнообразие от дизайнерски възможности. Те са подходящи като облицовка на стени в дневни, за камини и също така са отлична алтернатива в кухненската зона. В някои случаи тук се предпочитат мозаечни плочки.

Полагане и поддръжка

Стенните плочки с вид на естествен камък се полагат в тънко легло, което е най-изгодният вариант. Използва се само малко вода, което е изгодно за материала, че камъкът не трябва да абсорбира влагата.

Грижата за плочките зависи от материала. Препоръчва се сапун за скъпоценни камъни или специален препарат за почистване на естествен камък, тъй като те добавят подхранващи вещества. Мраморът трябва да се почиства със специален препарат за почистване, който премахва покритията и предпазва материала на плочките.

Съвети и трикове След полагане е препоръчително да импрегнирате стенните плочки, за да ги направите устойчиви на замърсяване. Силният цвят на стенните плочки се запазва чрез използване на леки продукти за грижа.