Стенни лампи от гипс

Със стилно проектирани стенни лампи, направени от гипс, можете да създадете особено уютна и дискретно осветена атмосфера в една стая. Независимо дали сте направени сами или сте закупили: Стенните лампи от гипс обикновено могат лесно да бъдат адаптирани към цвета на стената или креативно декорирани.

С какво се открояват стенните лампи от гипс??

Стенните лампи, направени от гипс, отдавна вече не са ниша, що се отнася до стилния дизайн на жилищни и работни помещения. Това не на последно място се дължи на факта, че мазилката от Париж, гъвкав и неусложнен отливателен материал, може лесно да се приведе в голямо разнообразие от форми. В допълнение, за разлика от други материали, мазилката от Париж не е чувствителна към топлина; напротив, тя дори се използва като противопожарна защита под формата на стенни строителни панели. С мазилка от Париж могат да се създадат елегантно извити форми, които могат да бъдат хармонично и безпроблемно интегрирани в дизайна на стената с вечна елегантност. По този начин могат да се разработят незабележими осветителни решения за фоново осветление без отблясъци.

  • Прочетете също - моделираща мазилка във форма
  • Прочетете също - Направете сами форми за леене на мазилки
  • Прочетете също - Какъв цвят да използвате за мазилка на Париж?

Проектирайте закупени гипсови стенни лампи

Стенните лампи от гипс вече могат да бъдат намерени в голямо разнообразие от модели в различни стилове в добре заредените специализирани магазини за светлини. За разлика от стенните лампи, изработени от метал или дърво, повечето стенни лампи от мазилка могат да бъдат боядисани много лесно. Така че, когато боядисвате стена, можете лесно да я боядисате със същия цвят на стената като самата стена. Това води до еднаква цветова схема, която позволява дискретно оформените стенни осветителни тела да се съчетаят с дизайна на стената. Но също така е възможно креативно да проектирате стенни лампи от гипс и например да прикрепите декоративни камъни или изкуствени перли към тях с горещо лепило.

Можете също така сами да направите стенни лампи от гипс?

Напълно възможно е сами да направите стенни лампи от гипс. Възможни са различни варианти:

  • да излеете осветлението за стена триизмерно в специални форми
  • за осигуряване на релеф на мазилка с подходяща скоба за стена
  • Привеждане на гипсови превръзки във форма по творчески начин

Например, гипсови превръзки могат да се поставят върху повърхността на надут балон, за да се създаде кръгла форма за креативно проектирана стенна лампа от гипс. Но можете да използвате и така наречената заешка тел, която с характерната си шестоъгълна форма може лесно да се огъне във форма и по-късно остава в калайдисаната лампа като носител.