Кога трябва да отидете за клик паркет

Технологията за паркет Click е разработена от индустрията, за да осигури на нарастващия брой квалифицирани майстори-майстори с лесен за инсталиране продукт. Оригиналният шпунт и жлеб е снабден с допълнителен профил в паркета, който позволява връзката да се "заключи на място".

Видове паркет във варианти на щракане

По принцип клик паркетът може да бъде направен от всяко дърво. Дали това е многослоен паркет с фурнир с износващ се слой или паркет от масивна дървесина е без значение, но масивните версии са скъпи, особено с твърда дървесина.

  • Прочетете също - цени за клик паркет
  • Прочетете също - Как да полагате паркет от бамбуков клик: просто ръководство
  • Прочетете също - Инструкции за полагане на паркет клик

Превръзката за полагане на клик паркет е паралелната превръзка, която включва и популярния корабен под. Отделните панели са включени един в друг и заключени на място, което обикновено води до оптимално безпроблемно крайно положение. Предлага се и голям избор като паркетни дъски.

Живот и дълготрайност

Животът на кликване се определя по-малко от вида на свързванията на панелите, отколкото от дървения и стила на полагане и по-късно запечатване. Многослойният паркет с няколко милиметра дебели полезни товар се оценяват на десет години, тъй като са възможни само няколко ремонта. С масивна дървесина, специалистите в областта, дават на живота на петдесет години на теоретично безкрайно.

Когато линията за паркиране на клик е поставена в адхезивно легло, тя съответства на издръжливостта на всеки друг вид паркет. При плаващо полагане субстратът трябва да е обработен съответно, за да се предотвратят всякакви вибрации, дължащи се на подуване или образуване на кондензация.

Текущи оферти

Многослойно кликнете паркинг
3-слоен бук Parquet-Direct.нетна 14,99 EUR / кв.м
3-слой пепел бял Parquet-Direct.нетна 19,99 EUR / кв.м
Масивен паркет
Помещения на твърдо дърво Agedeiche Raw магазин за паркет24.де 94,90 EUR / кв.м
Почистен коняк дъб магазин за паркет24.де 69,90 EUR / кв.м

Скърцането се дължи най-вече на земята

Особено при плаващ паркет с щракане може да се появят скърцащи шумове при ходене по него по-късно. В повечето случаи това се дължи на твърде мека повърхност, която е причинена, например, от гъвкав материал за изолация на ударния звук. Ако сте чувствителни към шум, трябва да изберете пълно залепване на паркет клик.

Съвети и трикове По-голямата част от паркетите с клик са дву- или трислойни продукти. Тук трябва да обърнете внимание на дебел слой износване от поне шест милиметра, особено в случай на залепване.