Топли цветове между бежово и светлокафяво: плочки с вид пясъчник

Външният вид на пясъчника предава уютна и топла атмосфера на живот. Скалата в естествената си поява обаче е твърде мека и пореста, за да бъде подходяща като устойчива и нечувствителна подова настилка или облицовка на стени.

Естественият пясъчник е деликатен

В публичното пространство елементи от пясъчник могат да бъдат намерени на много сгради, от великолепното имение до катедралата. Камъкът, направен от пясък, следващ името, осигурява достатъчна стабилност и устойчивост на фасадите. Не е подходящ като подово покритие или на стени на помещения, които са директно изложени на стрес, тъй като меката и пореста структура поема много влага и има тенденция да цапа.

  • Прочетете също - Перфектно за подово отопление: плочки с дъска
  • Прочетете също - Плочки, които приличат на дърво: какво струват
  • Прочетете още - Оптична топлина от дърво в камък: плочки с дъска

Използвайки съвременните техники за производство на порцеланови каменни изделия, е възможно да се възпроизведе популярният вид и усещането за живот с плочки в пясъчник изглежда почти един към един. Най-вече неглазираният материал получава плътност чрез огромно налягане, което предотвратява абсорбирането на влага и постига стойности на стабилност, които могат да бъдат надвишени, например, от гранит.

Повърхности като оригинала

Техниките за индустриално производство придават на всяка плочка с вид пясъчник уникален вид, който се създава от произволните смеси на компонентите и тяхното пресоване. Различните текстури на повърхността допълнително засилват естествения ефект.

  • Гладки повърхности лъскави или матови, полирани в до тридесет основни цвята от червено до зелено до много нюанси от сиво до бежово до светло кафяво.
  • Чукани повърхности с неравности в милиметровия диапазон, които например осигуряват типичната за пясъчник устойчивост на приплъзване в подовете на банята.
  • Отличителна или лека структура, варираща от монохромни текстури до фини цветови градиенти.

В средния до горния ценови диапазон

В сравнение с други декори за плочки, продуктите с вид пясъчник са в средния ценови диапазон и се предлагат основно за цени на квадратни метри между 25 и 50 евро.

  • Онлайн търговци на плочки като fliesen24.де, шеф на плочки.de или rw-stonediscount.de имат плочки с външен вид пясъчник в техния диапазон в този ценови диапазон
  • В луксозния сегмент плочките с вид пясъчник се предлагат от петдесет до сто евро на квадратен метър, какъвто е случаят с rocktex.eu или ag-природен камък работи.де.
Съвети и трикове Ако мислите за истински пясъчник, поне в областта на облицовката на стените, уверете се, че разрушаването в индийските кариери например не е извършено от деца.