Поддръжка на пожарогасителя - тези разходи са направени

В най-лошия случай пожарогасителят може да спаси човешки живот, ако работи правилно. За да направите това, пожарогасителят трябва да се проверява и обслужва на редовни интервали. Никой не трябва да се страхува от разходите, защото те са управляеми.

Поддръжка на пожарогасителя

Повечето пожарогасители (45,99 евро за Amazon *) трябва да бъдат обслужвани най-късно след 24 месеца. Не всеки майстор има право да прави това, но трябва да се вземе специален преглед.

  • Прочетете също - Цената на място за старчески дом
  • Прочетете също - Покрити при спешни случаи: Какви са разходите за домашно спешно повикване?
  • Прочетете също - Смяна на кредитора: Тези разходи са направени за промяна на поземления регистър

Изпратете пожарогасители

Тъй като пожарогасителят вече не е задължителен във всяко домакинство и за всяка отоплителна система, често на място няма твърде много експерти, които могат да поемат тази работа.

Повечето собственици на пожарогасители трябва да прибягват до изпращане на пожарогасители, освен ако не са наели експерт като компания.

Разходи за поддръжка съгласно DIN

DIN 14406 предписва поддръжка след 24 месеца. Цените за поддържане на ръчен пожарогасител са между 20 и 30 евро с ДДС. В допълнение към нов стикер на пожарогасителя, експертът трябва да предостави на клиента и писмен доклад за поддръжката.

Включено в цената

Смяната на пожарогасителното средство обикновено не е включена в цената за поддръжка. Това струва допълнително и определено трябва да бъде поискано и сравнено.

  • тюлен
  • Уплътнителен пръстен
  • Космически слайд
  • Отчет за поддръжката
  • Стикер за поддръжка
  • дебел

Транспортни разходи за пожарогасителя

Някои доставчици изпращат преносимия пожарогасител обратно на клиента безплатно. В този случай трябва да се поеме само препращането. В противен случай доставката там може да струва между осем и дванадесет евро, в зависимост от това коя услуга за колети изберете.

Много пожарогасители - ниска цена

Колкото повече пожарогасители трябва да бъдат обслужвани, толкова по-ниска е цената на отделния пожарогасител. Ако можете, трябва да се обедините с други собственици на пожарогасители и да поискате намалена цена.

В много случаи плановете за развитие са разработени по такъв начин, че много съседи имат същото отопление. Може да успеете да намерите други хора, които са засегнати от това, които могат да ви помогнат да намалите разходите за поддръжка на пожарогасителя.

Съвети и трикове Разберете дали компанията действително има текущ лиценз, който предвижда поддръжка на преносими пожарогасители. Разбира се, в тази индустрия има и черни овце, които дават пълноценни обещания и просто залепват нов стикер на пожарогасителя.