Защо и как трябва да изолирате балкон?

Понякога се налага изцяло да се изолира балкон: Конзолните плочи на пода, които са служили като балконски плочи в старите сгради, действат като студени мостове. Не само, че в процеса се губи много отоплителна енергия, рискът от мухъл също се увеличава. През зимата на постоянно охлажданата стена се образува конденз, който осигурява добра основа за колонизиране на гъбичките.

Какво трябва да се изолира?

Балконната плоча, стърчаща от сградата, не може да има междинна изолация към стената на къщата, но трябва да бъде напълно изолирана от всички страни. Така че е необходимо цялостно обновяване на балкона, което обаче спестява много разходи за отопление през следващите години.

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона

Климатичният режим в стаята, прилежаща към балкона, също ще се възползва от мярката за обновяване. Тъй като натрупването на гъбички и мръсотия поради зимната влага на стената най-накрая се предотвратява и помещението може да се затопли отново до приятна топлина.

Изолирайте балкона: така работи!

  • Отстраняване на всички покрития, дъждовни улуци и парапети до суровата плоча
  • Уплътняване на плочата на балкона, включително зони на ръба, за да се предпази от проникване на вода
  • Полагане на устойчив на атмосферни влияния изолационен материал, например разпенено стъкло
  • Прикрепване на стенни профили като преход, запечатване със силикон
  • Лепене върху армировъчна тъкан, пълнене и шпакловане
  • Прикрепете парапети, улуци, водосточни тръби и настилки

Някои от тези работни стъпки могат да се сменят, така че закрепването на парапета и улуците има смисъл в по-ранен момент.

Обърнете внимание на наклона на балкона

Всеки балкон трябва да има наклон от 1 до 2% от стената на къщата. Това е единственият начин да се гарантира, че дъждовната вода се оттича надеждно, ако е възможно в правилно монтиран улук.

Ако изолирате балкона си, трябва да вземете предвид този наклон и да подравните изолацията си с него. Използвайте нивелир за повторно измерване.

Съвети и трикове При повторно закрепване на парапета на балкона в стената на къщата е необходима и цялостна изолация срещу вода и студ, за да не се създава нов мост за студ и влага!