Защо винаги реагираме толкова глупаво върху комплиментите и как работи

Понякога малката дума е благодаря, каква е най-трудното нещо. Защо? Отидохме по въпроса за причината.

Кога за последен път взехте последния допълнителен комплимент? И много по-важно: Как реагирахте на него? Може би като този?

- Чик блуза. "!"
"О, мисля, че цветът ме прави бледа."

Или нещо такова:

- поемата наистина е написала много!"
"Какво? Нещото? О, не си струва да се говори. Идеята не беше дори от мен."

Звучи, че някак си познат?

Това е просто малка дума и все пак много момичета и жени са толкова трудно да го произнасят. Речта е от думата "благодаря"!

Сигурен, ако някой ни направи подарък, казваме "благодаря". Дори ако някой ни помага с нещо, казваме BRAV "Благодаря ви. Защото го научихме. Но какво, ако някой ни направи комплимент? Нека просто кажем, че "благодаря"?

Автор Мишел Коув (Huffingtonpost.COM) Ако този въпрос е бил по-тясно на земята и е забелязал, че момичетата започват от определена възраст, да посветят комплиментите. Например, тя похвали дъщеря си за своя велик научен проект в училище. Малкият отговор: "Благодаря, но вече сте виждали проекта на Кристин? Това е невероятно!"Вместо просто да приемеш хвалението, малкото ще разчита на твоята приятелка. Няма нито един случай.

Почти всички жени реагират същото

Ако човек наблюдава момичетата и жените, докато реагират на комплименти, отговорите почти винаги следват същия модел. Кажете една жена: "Мисля, че къдриците ви са толкова красиви!"Ако е необходимо, вероятно:" О, наистина? Не, нервите. Предпочитам толкова голяма гладка коса като теб!"

Мишел Коув обяснява: "Можете да си кажете най-успешната, най-съвременна жена, колко умен го намирате или изглеждате страхотни вашите нови дънки. Вероятно ще каже на едно нещо, което е направила неудобно вчера и как дебелата изглежда като задника в дънките.Ако това е известно също?

"Риболовът за комплименти" ще погледне на глас сега! Но всъщност е много повече зад него. Жените очевидно имат проблем с публично изправен да бъдат по-добри от другите. Дори ако искате да чуете комплимент много добре и вътре, знаете, че е вярно, не можете да го покажете навън.

Причината: Вие не искате да танцувате извън линията, но се вписвате в социалната си среда. Ето защо жените се уверят, че не е по-високо от техните приятели или колеги. Това може да дойде арогантно и от малките, уморени, че арогантността е лоша! Така че, вместо да казвате "благодаря", жените са по-скоро по-скоро или правят друг комплимент вместо това.

Никой не иска да влезе в арогантен

Всъщност това поведение е хубаво. И социални. Така че какво говори срещу него? Много просто: ако не се признаем, че сме направили нещо добре, как трябва да бъдат признати други неща? Самонадеждността е ключът към успеха! Както виждаме себе си, влияем всичко, което правим и мислим. Защо се възползваме от вятъра от платната, ако всъщност уловим всеки порив и трябва да се случим правилно?

Но по-лесно казано, отколкото свършено. Защото поведението, което сме интернализирали от години, можем да бъдем много трудни. Почти автоматично съветваме за отстраняване на изкривяване, ако някой каже малко хубаво. Ето защо той казва: практика, практика, практика! Когато се хванем отново как забавим хубав комплимент: спрете! "Благодаря ви, че е достатъчно!

И точно това трябва да научим на децата си достатъчно рано. Така че, ако дъщеря ви наблюдава как да избегнат комплимент, те ги отвеждат в тих момент и й казва защо е добре да приемем комплимент. Всяко момиче, всяка жена, всеки човек трябва да бъде достатъчно уверен, за да каже: Аз съм страхотен? Благодаря!

Благодаря ви е достатъчно