Какво не трябва да поставяте в сушилнята?

В много домакинства е обичайно просто да поставяте всичко, което лежи наоколо, с влага в сушилнята. Всъщност често работи добре - някои неща всъщност никога не се допускат в сушилнята, най-много в сушилнята. Можете да прочетете какво е това и какви опасности има тук.

Инструкции на етикета за грижа

Първата и най-надеждна точка за контакт при въпроси относно това, което е разрешено в сушилнята, е съответният етикет за грижа. Символите тук са разбираеми.

  • Прочетете също - Сушилни: почистване на филтъра
  • Прочетете също - Правилната транспортна ключалка за сушилнята
  • Прочетете също - Какво е теглото на сушилнята?

Квадратът с кръга в средата символизира сушилнята. Ако е зачеркната, това означава, че сушилнята е абсолютно забранена. Трябва да приемете това сериозно.

Точка на квадрат означава, че прането може да се суши само при намалена температура. Две точки в символа на сушилнята показват, че са възможни и по-високи температури. Тези инструкции също трябва да бъдат спазвани, доколкото е възможно, тъй като сушилните са напълно способни да унищожат напълно дрехите.

Какво никога не трябва да има в сушилнята

Има абсолютна забрана за дрехи, подплатени с пластмаса (като подложки за рамене или подплатени сутиени). Тук може да има опасност от пожар!

По същата причина текстил, който е бил замърсен с разтворители или който е бил измит преди, не трябва да се слага в сушилнята. Тук може дори да има експлозии.

Поради високите температури на сушилнята (понякога до 125 ° C в случай на кондензаторни сушилни), пластмасовите апликации върху тениските също могат да се стопят. Следователно тениски като тези никога не трябва да се слагат в сушилнята.

Сушилнята не е най-подходящото място за обувки, но обувките и обувките от плат обикновено преживяват няколко вложки за сушилня, ако са в кошница за сушилня. Кожните обувки обаче никога не трябва да се слагат в сушилнята. След това са готови за кофата за боклук, защото кожата веднага става крехка и започва да се отваря, когато изсъхне бързо.

Вълната и други фини тъкани могат да се свият при по-високи температури. В случая на памука, това зависи от това как е бил обработен памукът и как е изтъкан текстилът.

Понякога чистият памук е почти толкова чувствителен, колкото вълната. За да избегнете матиране и свиване, трябва да поставяте вълна в сушилнята само ако има подходяща програма.

Съвети и трикове Винаги приемайте инструкциите на етикетите за грижи много сериозно. Днес тъканите са много по-малко устойчиви, отколкото преди, особено когато става въпрос за евтини стоки. Сушилнята всъщност не получава много от нея.