Какво помага срещу гълъбите на балкона?

Гълъбите могат да бъдат наистина досадни, особено ако им е твърде удобно на балкона. Гълъбовият изпражнения съсипва мебелите, замърсява пода и създава много допълнителна работа. Какъв е най-добрият начин да прогоните животните от външната седалка, така че истинският уют най-накрая да се върне? Събрахме няколко ефективни метода.

Това помага в краткосрочен план!

Силните звуци, движението и водата помагат на гълъбите да построят гнезда възможно най-бързо. Необходими са обаче постоянство и последователност, в противен случай животните продължават да се връщат.

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон

Градинският маркуч или воден пистолет с голям резервоар за вода могат да помогнат. Загубването на дъски заедно също може да бъде много ефективно, но може и да досажда на съседите.

Ефективни методи за прогонване на гълъбите

Блестящ материал, който се движи, заплашва гълъбите. Ако окачите балкона си с алуминиеви ленти или компактдискове, обикновено получавате малко спокойствие и тишина от досадните животни. Уверете се, че новата ви "бляскава декорация " може да се движи свободно, като се люлее на вятъра.

Други движещи се обекти, които не блестят, също работят, но не толкова добре. Вятърните турбини, вятърните камбани и пърхащите ленти от плат обикновено изглеждат по-красиви от алуминия и компактдисковете.

Страхът от гълъбите идва: Използвайте ефективно пластмасовия гарван

Може би вече сте виждали относително реалистичния пластмасов гарван, който също се използва за плашене на гълъби. Но това работи само ако е прикрепено към люлка и редовно променя позицията си. В крайна сметка истинските гарвани не просто седят наоколо.

Собствениците на котки знаят, че гълъбите не обичат хищниците: Ако редовно пускате котката си на балкона, бързо ще се отървете от крилатите посетители. Котките на открито, които се изкачват нагоре и надолу по котешките стълби на балкона, са естествено лекарство за гълъбите.

Професионални мерки срещу гълъби на балкона

Мерките, предприети от професионалистите срещу гълъбите на балкона, обикновено са по-драстични. Използват се както химични агенти, така и структурни мерки:

  • Автоматично пръскайте метил антранилат (MA) чрез пулверизатор
  • Поставете гел за отблъскване на птици в купички
  • Монтирайте защитни шипове
  • Прикрепете гълъбови мрежи
  • Използвайте ултразвукови тонове
Съвети и трикове Гелът за отблъскване на птици създава у птиците впечатление на огън, но веществото не е напълно безвредно и за хората. Ако деца и домашни любимци могат да излязат на балкона, купите с този продукт трябва да са недостъпни!