Каква е разликата между ъглова рамка и заобикалящата рамка?

Има различни форми на рамки на врати за отвори на врати. За да можете да следите нещата, ние представяме най-важните разлики между ъгловите рамки и рамките за обвиване в нашето ръководство.

Какво е рамка за обвиване?

Ограждаща рамка изцяло покрива разкриването на вратата и "обхваща" и нея. От двете страни на зидарията е прикрепен панел. Този тип рамка на вратата много често се среща на закрито. Околните рамки са за масивна зидария, както и за гипсокартон или. Подходящи стени за шипове. Околните рамки се предлагат както в дърво, така и в метал.

Какво представлява ъгловата рамка?

Ъгловите рамки обикновено са направени от стомана или алуминий. Тези рамки са прикрепени към едната страна на ъгъла на стената. Такива рамки са особено подходящи, ако отварянето на вратата е твърде тясно, но и твърде дълбоко за заобикалящата рамка.

Важни разлики между обвиващата рамка и ъгловата рамка

Околните рамки са едни от най-често срещаните рамки на вратите. Те обаче са подходящи само ако дебелината на стената съответства на стандартна ширина. Предлагат се обичайни обвиващи рамки за дебелини на стените от 80 - 330 мм.
За разлика от това при ъгловата рамка дебелината на стената е напълно без значение. Ъгловата рамка покрива само единия край на вратата. Това означава, че може лесно да се монтира и в особено тесни или особено широки врати.

С заобикаляща рамка се постига спретнато покритие на стената чрез закрепване на декоративен панел. Този капак просто се натиска в жлеб на рамката на вратата. Ъгловата рамка покрива само свързването на стената от едната страна, така че връзките във вратата се разкриват и от противоположната страна на стената трябва да бъдат измазани или покрити по друг начин.

Можете, разбира се, да проектирате вратата да се разкрие изцяло по ваш вкус и да работите с декоративна мазилка или тапет.

Околните рамки обикновено са малко по-стабилни от ъгловите рамки; след като рамката на вратата е завита до разкритието, те допълнително се пълнят с полиуретанова пяна. От друга страна ъгловите рамки обикновено се завинтват само. Следователно, за ъглова рамка е необходимо по-прецизно монтиране на рамката в отвора на вратата. Ъгловата рамка не трябва да се бърка с блоковата рамка, която също има важни разлики с околната рамка.

Обобщение

Околни рамки:

  • Покрийте цялата врата
  • Декоративни пана от двете страни на зидарията
  • Подходящ за стандартни дебелини на стените
  • Не е необходима допълнителна работа

Ъглови рамки:

  • Покрийте само единия край на отвора на вратата от едната страна
  • Подходящ за всички дебелини на стените
  • Откриването / преминаването на вратата към зидарията трябва да бъде измазано или тапетирано