Каква е разликата между стик за коляно и забиване?

Тези, които строят къща, често срещат съпоставянето на термините между коляното и дръжката. Някои наричат ​​"остатъчната стена" между таванския под и покрива така, други така. Какво е в момента и има ли някаква разлика изобщо? Поясняваме.

Разликата между коляното и дръжката е езикова по своя характер

Да го кажеш предварително и да не се изродиш в гъбести, разсейващи аргументи: СЪДЪРЖАНИЕ или. Няма ТЕХНИЧЕСКА разлика между пръчките за коляно и стрелите. И двата термина се отнасят до вертикалната секция на стената между тавана на горния етаж и страната на стрехата, така да се каже останалата част от стената на къщата, която остава като вертикална стена на последния етаж между последния пълен етаж и покрива.

  • Прочетете също - кочан с шипове - така се прави
  • Прочетете също - Как да маскирате джъмбо
  • Прочетете също - Как да се плъзгате в задника

По-скоро разликата е

  • етимологичен или.
  • перспектива

етимология

Дремпел е стара дума, която се е развила в немски езиково-исторически като име за тази стена. Думата "drempel" вече е съществувала в средновисокогерманския език, но в леко изместеното значение на думата на прага (врата). Като трети вариант някои познават и думата Trempel, но това е оцветяване на регионален език.

Етикетиране перспектива

От лингвистична гледна точка думата "Kniestock " е съединение, тоест дума, съставена от две съществителни. И като правило те са силно свързани с тяхното прагматично значение. Всъщност често се използва директно използване на думата за слепване на това, което човек просто наблюдава с "нещото ", което трябва да бъде обозначено.

Kniestock има нещо общо с коленете и бастуните, тъй като посочената от него стена трябва да държи статично, наклонено натоварване под налягане от покрива. В крайна сметка, за разлика от пълните долни етажи, той не се освобождава от това от хоризонтален таван. И това наклонено натоварване може да се сравни с постоянно стиснато коляно. Обозначителната част "Запас " обаче се отнася до (независим () изправен тип стена.

Кажете го както искате

Независимо дали става въпрос за бъркане, тръба или пръчка за коляно - сега знаете, че не можете да сбъркате с нито един термин, поне по отношение на съдържанието. Ако цените фино дефинираната употреба на вашия речник, от друга страна, вече можете да използвате „Drempel“ в общите дискусии за споменатата стена и по-скоро думата „колянна пръчка“ в стратегическите дискусии със структурния инженер

..

или просто според вашия езиков вкус!