Какво е легло с комфортна височина?

Какво всъщност означават търговците на легла под "височина на комфорт "? Колко високо е легло с удобна височина? За кого е подходящо такова легло и какви предимства носи то?? Научете повече тук.

Какво се разбира под "комфортна височина "?

Леглата с комфортна височина, често наричани още комфортни легла, са по-високи от конвенционалните легла. Легла с височина 50 cm или повече се наричат ​​легла с комфортна височина. Когато седите на удобно високо легло с крака на пода и ръце на колене, коленете ви са под ъгъл от 90 градуса. В сравнение с това, когато седите на конвенционално легло, ъгълът е значително по-малък.

  • Прочетете също - Как трябва да подравните леглото си?
  • Прочетете също - Как можете да изхвърлите старото си легло?
  • Прочетете също - Боядисване на леглото: инструкции

Колко високо е нивото на комфорт?

Няма стандартизирано ниво на комфорт. Като цяло, както казах, такива легла са значително по-високи от конвенционалните легла. Но тъй като хората са с различни размери, има и индивидуално ниво на комфорт за всеки човек. Височините варират от 50 см до 78 см. Като цяло, колкото по-голям е човекът, толкова по-високо трябва да бъде леглото. Средната височина за идеално влизане и излизане е около 55 см.

Какви са предимствата на леглата с удобна височина?

Високото легло има две основни предимства:

  • Комфортната височина улеснява влизането и излизането. Все едно да седиш на стол. Това облекчава гръбначния стълб при сядане и изправяне.
  • Ако имате много висока рамка на леглото (не легло с пружина), разбира се, имате много повече място за съхранение под леглото, напр.Б. За забрана на спално бельо, куфари или други обемисти предмети.

За кого са леглата с удобна височина??

  • Удобните легла са особено подходящи за възрастни хора и хора с проблеми с гърба.
  • Легло с удобна височина е истинско облекчение за хората с проблеми с междупрешленните дискове.
  • Такива легла са по-малко подходящи за деца или хора с нисък ръст.

Бокс пружинни легла и водни легла

Бокс пружинните легла са вид легло от САЩ и почти винаги са по-високи от конвенционалните легла. Освен това те имат множество пружини, тъй като рамката на леглото се състои от кутия за легло, снабдена с пружинна кутия. Пружинните легла обаче имат недостатъка, че не предлагат място за съхранение под леглото поради пружинната кутия.
Водните легла също са по-високи. Когато купувате, обикновено можете да избирате между различни височини.

Съвети и трикове Ако не можете да вземете решение за височина или ако предпочитате да бъдете високи, когато влезете, но предпочитате да спите по-дълбоко, можете да изберете легло с регулиране на височината.