Какво мога да направя, ако хладилникът е твърде студен?

Зеленчуците замръзват в хладилника, както и млякото или портокаловият сок? Това не е целта на това устройство, което трябва да направи охладените стоки бързо и лесно достъпни. Ако изключването на термостата е неуспешно, причината се търси. Какво не е наред в хладилника??

Какви са причините за прекалено студен хладилник??

Първият поглед е, разбира се, към термостата, който трябва да бъде настроен на около 2 до 4 в нормално топла среда. В много хладилници най-високата настройка вече означава замразяване!

  • Прочетете също - Защо задната стена на хладилника се заледява
  • Прочетете също - Как правилно да настроите хладилника си
  • Прочетете също - Дали хладилникът е устойчив на замръзване?

Завъртете хладилника докрай и след известно време проверете температурата в средното отделение, която в идеалния случай трябва да бъде 7 градуса по Целзий. Ако най-топлото отношение не помогне, тогава трябва да има друг проблем.

Може би хладилникът е толкова заледен, че охлаждането работи непрекъснато, или устройството е на твърде топло място и реагира с преохлаждане? Размразете хладилника веднъж и го преместете на по-хладно място.

Хладилникът замръзва само на задната стена?

Всички замразени храни са на задната стена на хладилника?? Тогава това е така, защото зоната на задната стена обикновено е най-студената зона, която трябва да се поддържа възможно най-чиста за добро разпределение на студа.

Преместете хранителните си продукти малко напред и винаги дръжте разстояние от задната стена. Също така, никога не опаковайте съдържанието на хладилника твърде плътно, за да може въздухът вътре да циркулира добре.

Обърнете внимание на отделните температурни зони, когато зареждате и съхранявате нетрайни храни в най-ниското, най-студеното отделение. Зеленчуците принадлежат към предоставените чекмеджета, а напитките е най-добре да останат на вратата.

Хладилникът става твърде студен поради технически дефект

Ако всичко друго се провали, има голяма вероятност да има технически дефект, който прави хладилника твърде студен. Има две възможности:

  • Хладилникът става твърде студен, защото термостатът е дефектен
  • Хладилникът става твърде студен, защото температурният сензор вече не работи

И в двата случая е необходим професионален ремонт, който за съжаление може да бъде доста скъп. Ако това е по-стар хладилник, препоръчваме вместо това да закупите енергоспестяващ нов модел.

Съвети и трикове Ако е възможно, не поставяйте микровълнова печка или кафеварка върху хладилника си, защото дори малки електрически устройства генерират топлина. Ако няма друга възможност, използвайте подложка от изолационен корк, за да блокирате топлината.