Какво мога да направя, ако хладилникът замръзне?

Туршиите стават кашисти, когато замръзнат, така че е по-добре да ги приберете в хладилника. Но дори там може да се случи краставицата да излезе замразена - въпреки че температурата вътре е доста над 0 градуса. Други храни също понякога замръзват в хладилника, да не говорим за слоевете лед, които се натрупват по вътрешните стени: Как мога да предотвратя замръзването на хладилника??

Обърнете внимание на разпределението на студа в хладилника!

В хладилниците няма напълно равномерно разпределение на студа, вместо това има различни температурни зони. Реалното охлаждане обикновено е на задната стена на интериора, в случай на хладилници с отделение за кубчета лед, обаче в горната част.

  • Прочетете също - Хладилник: При каква околна температура може да се използва?
  • Прочетете също - Хладилник: Какво означава климатичен клас?
  • Прочетете също - хладилник: каква вентилация е необходима?

Ако вашата краставица се плъзне в задната част на хладилника, тя влиза в директен контакт със студената зона и неизбежно замръзва. Глави марули и други пресни храни претърпяват същата съдба, дори напитките в тетрапаците замръзват на места.

Ледените пластове, които трябва да се размразяват редовно, също се образуват в споменатата зона на охлаждане. В най-лошия случай храната замръзва тук и може да се разхлаби само чрез размразяване.

Решението: Нищо повече няма да замръзне във вашия хладилник!

Най-лесният начин да предотвратите замръзването на храната в хладилника е, разбира се, да спрете избутването на продуктите до зоната за охлаждане. Като цяло съдържанието на хладилника трябва винаги да се съхранява на определено разстояние от задната стена.

Въздухът може да циркулира свободно в хладилника и студът ще се разпредели само ако задната стена остане свободна. Можете да подкрепите този процес, като винаги оставяте малко пространство между съхраняваните храни.

Разбира се, повишаването на вътрешната температура също означава, че храната ще замръзне по-бързо, но тази мярка не може напълно да реши проблема: секцията на хладилника е и винаги остава студена.

Съвети и трикове Ако вратата на хладилника е редовно отворена за дълги периоди от време или уплътненията на устройството са дефектни, охлаждащата система трябва да работи с пълна скорост. Температурата в секцията на хладилника спада дори повече от нормалното и хладилникът замръзва особено зле.

Уверете се, че сте отворили само за кратко вратата на хладилника и след това я затворете отново бързо. Проверявайте и почиствайте редовно всички уплътнения: това също така поддържа консумацията на енергия в границите.