Какво мога да направя, ако моето полиестерно яке е облицовка?

Влакът по дрехите е обида за очите, така че никой не иска да се разхожда с него. Но ако сакото все още е непокътнато и харесва на потребителя, просто изхвърлянето му не е добро решение. По-добрият начин е да премахнете мъх и да доведете до по-голямо удовлетворение. Заедно разглеждаме кръга от възможности.

Какво помага срещу мъх по полиестерното яке?

Ако полиестерното яке е облицовка, това означава, че малки парченца от влакната се отделят и залепват по повърхността. Затова трябва да се уверим, че влакната остават стабилни и че съществуващата мъх изчезва.

  • Прочетете също - Как правилно да перете яке с полиестерен пълнеж
  • Прочетете също - О, скъпа, пукнатина! Поправете правилно полиестерно яке
  • Прочетете също - Моят полиестерен шал е облицовка: Какво мога да направя?

Следните средства и практики ще ви помогнат да постигнете целта си. Но моля, продължете внимателно и първо опитайте избрания метод на скрито място, за да сте на сигурно място.

Лечението на косата омекотява влакната

Нанесете полиестер за облицовка с коса, оставете го да попие и след това го отмийте отново. Може би проблемът вече е разрешен.

Просто избръснете мъх

Съществуващият мъх може да се обръсне с бръснач веднага щом полиестерното яке отново изсъхне. Продължете внимателно, натискайте само леко или използвайте електрическата самобръсначка.

Отстранете мъх от тъканта с оцет

Смята се, че оцетът също помага за отстраняването на пухкави частици, но за съжаление киселината също може да разтваря доста добре цветовете. Ако сте сигурни, че полиестерното яке може да издържи на това, поставете няколко лъжици оцет в машината преди измиване. След това измийте отново заради миризмата.

Замразете дрехата

Твърди се, че върхът за замразяване на въпросното облекло във фризера вече е помогнал. Якето трябва да е леко влажно и да остане на студено поне дванадесет часа. След това се размразява и се оставя да изсъхне на въздух.

Отстранете власинките с гъба или пила за нокти

Можете също така да обработите повърхността на якето с грубата страна на кухненска гъба или пила за нокти. Трябва да сте много внимателни и да третирате само засегнатите области. Пилата за нокти в идеалния случай трябва да бъде направена от пластмаса.

Съвети и трикове По-добре е да избягвате излагането на боядисана тъкан на прекалено много оцет, в противен случай може да има негативна изненада. За цветно яке е по-добре да използвате алтернативни методи.