Колко струва гробна плоча?

Надгробният камък е легнал надгробен камък. Гробните плочи обикновено са изработени от твърд естествен камък и имат гравиран надпис. Разходите варират в зависимост от камъка и декорацията.

Факторите на цената за гробни плочи

Цената за гробна плоча по същество се състои от два компонента: самия естествен камък и обработката от каменоделеца. Факторите, определящи цената, са качеството на камъка и количеството работа.

  • Прочетете също - Какво струва сглобяемата изба?
  • Прочетете също - Разходи за изграждане на къща
  • Прочетете още - Изграждане на жилищна сграда: цената на черупката

Камъни с рядък цвят и структура обикновено се предлагат на по-високи цени. Освен това много твърди, изключително устойчиви на атмосферни влияния материали като гранит са в голямо търсене - и следователно по-скъпи.

Надгробните плочи са направени предимно от по-тънък материал от надгробните плочи и поради това често са по-евтини от техните постоянни колеги: Количеството материал винаги е определящо за цената. Ето защо малък камък за урнен гроб струва значително по-малко от голяма гробна плоча.

Бихте ли искали специален дизайн на повърхността, като траурно съобщение или вградена снимка на починалия? Разбира се, това струва значително повече от просто гравиране на често използваните данни.

Ориентировъчни стойности за разходи

Малка гробна плоча за урнен гроб обикновено струва няколкостотин евро. Малката площ предлага място за най-важните детайли, вероятно с малка снимка. За луксозния вариант обаче плащате до около 3.000 евро.

По-големите надгробни плочи струват съответно повече, като средно трябва да включите гравиране с 1.Изчислете 500 EUR. Едва ли има някакви горни ценови ограничения за необичайни форми и сложна обработка на пластмаса.

Пример за разходи за обикновена гробна плоча

Трима братя и сестри организират погребението на майка си. Придобивате гробна плоча от тъмносив гранит, върху която каменоделът гравира имената и датите на починалия.

Общ преглед на цената
1. Гранитна плоча 1.200 EUR
2. Гравиране от каменоделец 350 евро
обща сума 1.550 евро

Евтина алтернатива: изкуствен камък

Изкуственият камък попада в германските гробища. Той предлага страхотна устойчивост на топлина и замръзване и изглежда много подобен на естествения си модел. Повечето изкуствени камъни не са толкова устойчиви на атмосферни влияния като естествените камъни, но струват много по-малко.

Съвети и трикове Преди да купите гробна плоча, поискайте статута на гробището. Този документ уточнява как точно трябва да изглеждат надгробните паметници на съответния обект, за да се създаде еднаква цялостна картина.