Колко струва построяването на двуфамилна къща?

Един от най-важните аспекти на изграждането на двуфамилна къща е цената. В тази статия ще използваме пример, за да ви кажем какво може да струва двуфамилна къща и как можете да спестите пари, когато я изграждате.

Какво влияе върху цената?

Разходите за изграждане на двуфамилна къща зависят от различни фактори:

  • Прочетете също - разходи и цени за двуфамилна къща
  • Прочетете още - Изграждане на двуфамилна къща - цените
  • Прочетете също - Цената на двуфамилна къща
  • От размера и оборудването на къщата
  • От местоположението
  • От съответния доставчик
  • Всеки личен принос, който може да е бил направен

Така че имате пряко влияние върху разходите, като правите промени в съответните фактори. Влиянието на местоположението, например, се подценява от много строители: идентичната двуфамилна къща може да бъде неимоверно по-скъпа поради променящите се цени на земята, ако е само на няколкостотин метра по-близо до центъра от по-отдалечена.

Примерно изчисление

По-нататък илюстрираме разходите за двуфамилна къща до ключ с разгъната застроена площ от 120 квадратни метра, която се строи на 600 квадратни метра площадка в сглобяемо строителство.

Общ преглед на цената
1. Конструкция на черупки, подова площ 120 квадратни метра 120.000 евро
2. Вътрешна работа 55.000 евро
3. отгоре, покрив 20-ти.000 евро
4-ти. Земя, 600 кв.м 40.000 евро
5. Външни съоръжения (градина, тераса и др. ) 20-ти.000 евро
6-то. мазе, изба 35.000 евро
7-ми. Формалности (нотариус, поземлен регистър, разрешение за строеж и др. ) 15-ти.000 евро
8-ми. разни 20-ти.000 евро
обща сума 325.000 евро

Както можете да видите: Освен самата сграда, имотът не само причинява високи разходи, но и формалностите са скъпи. Допълнителни конструкции като мазе добавят още повече към цената на строителството. Разбира се, посочените разходи могат да варират значително в зависимост от региона и доставчика, както нагоре, така и надолу.

Как можете да спестите??

Ефективен начин за намаляване на разходите за двуфамилната къща е да направите сами: ако решите къща с голи кости и направите вътрешните работи сами, спестявате високи разходи за труд. Това обаче изисква майсторство и много време.

Препоръчва се във всеки случай: Сравнете различните доставчици. Цените за сравнима двуфамилна къща често варират значително от доставчик на доставчик.

Съвети и трикове Научете за опита относно строителните разходи на двуфамилна къща в Интернет и от приятели, познати и съседи. Може да получите ценни съвети как да спестите разходи и да улесните строителството.