Какво казва представянето на кафемашина?

Има кафемашина с 1000 вата повече от един с 400 вата? Какъв ефект има номерът на вата върху консумацията на енергия? По-долу обсъждаме най-важните въпроси относно представянето на кафе машина.

Какво дава номера на кафе машина?

Мощността показва колко енергия може да осигури устройство, така че е "силен". В случай на кафе машина, това означава колко бързо кафето на отопляема вода и по този начин в крайна сметка, колко бързо можете да готвите с тази машина кафе.
Мощността също казва нещо за консумацията на енергия: Кафе машина с 1000 вата (мощност) консумира (мощност х време) 1000 вата часа или един киловат час (1000Wh = 1KWh). Сега всичко, което трябва да направите, е да знаете колко струва вашата електроенергия за киловат час и можете да изчислите колко електричество използва вашата кафе машина. Можете да намерите повече информация и примерно изчисление тук.

  • Прочетете също - почистване на кафемашината Senseo
  • Прочетете също - Колко кафе за кафе машината?
  • Прочетете също - Използване на кафемашината: Инструкции

Каква е разликата между кафемашина с 500 вата и такава с мощност 1000 вата??

Както казах, кафемашина с по-малко мощност се нуждае от повече време за нагряване на водата и следователно по-дълго за приготвяне на кафето. Че кафемашина с 1000 вата е точно два пъти по-бърза от тази с мощност 500 вата, не може да се каже най-общо, защото има и други начини за ускоряване на горещия процес. Следователно не може да се каже най-общо, че машина от 1000 вата консумира два пъти повече електроенергия от машина от 500 вата. Ако кафе машина с мощност 500 вата ще отнеме два пъти повече време за приготвяне на кафе, отколкото тази с мощност 1000 вата, консумацията на енергия може дори да бъде абсолютно еднаква. В крайна сметка машината се използва за по-дълъг период от време.

Влияе ли мощността върху вкуса??

Тук мненията се различават и дали това е така, вероятно зависи и от въпросната кафе машина. Тъй като кафе машина с мощност 400 вата отнема повече време за приготвяне на кафе, водата преминава през филтъра по-дълго, което означава, че кафето може да бъде по-силно от кафе машина с по-голяма мощност. Можете обаче да противодействате на този ефект, като закупите едро смляно кафе на прах, което е предназначено за машини, в които кафето на прах е в контакт с водата за дълъг период от време.

Съвети и трикове Научете повече за оптималното смилане и точното количество кафе на прах за вашата кафе машина.