Какво да направите, ако има твърде много дълбочина?

Tiefengrund е полезно помощно средство за защита на стените за изтегляне на вода и за по-добро залепване на тапета. Той обаче иска да се използва правилно и нито прекалено пестеливо, нито прекалено пищно. Ако сте го имали предвид твърде добре, когато сте го прилагали, не е нужно да сменяте стената веднага.

Как да използваме правилно дълбокия грунд

Tiefengrund (4,81 € в Amazon *) е, така да се каже, универсалният агент под грунд за стена. Като предварителна обработка преди тапети или декоративна мазилка, тя се използва предимно за импрегниране и укрепване на стената.

В това отношение Tiefengrund е предопределен за гипсокартон от гипсокартон, за грубопорести стени от минерална мазилка и за по-стари, болезнени стенни покрития, които не се прилепват добре към тапетите и други подобни. обещавам. Тъй като емулсията на основата на синтетична смола прониква дълбоко в подовата настилка на стената, тя затваря порите си и предотвратява навлизането на влага през нанасящи материали като лента или декоративна мазилка, като по този начин предотвратява повреди като образуване на плесени.

Tiefengrund трябва да се прилага правилно, за да може да развие пълния си потенциал. И „правилно“ означава преди всичко:

  • Нанесете равномерно
  • Докато стената е напълно наситена
  • Но избягвайте прекомерното насищане

Най-добрият начин да се гарантира еднаквост е да се напръска върху него. Пигментираният дълбок грунд също помага за по-добър преглед на равномерното наслояване.

Намирането на границата между наситеността и пренасищането е малко чувствителен въпрос. По този начин дълбокият грунд следователно трябва да се нанася на тънки слоеве и винаги трябва да изчаквате между тях. Защото след изсъхване показва, че стената все още не може да поеме друг слой: Опитайте да нанесете малко дълбоко грундче на незабележимо място и вижте дали се движи. Ако изсъхналата повърхност вече е блестяща, това е знак за настъпване на пренасищане.

Нанесено е твърде много грунд?

Трябва да се избягва пренасищането, но не и драма сама по себе си. Това също зависи от степента и образа на пренасищането. Ако работата е равномерна, тъй като е била обработена на тънки слоеве и може би със спринцовка, наистина нищо не трябва да се прави. Ако трябва да се нанесе боя за стена, най-много може да бъде, че първоначално тя не покрива особено добре. Проблемът обаче може да бъде решен с два слоя боя.

Ако пренасищането е неравномерно и петнисто, трябва, когато искате да нанесете боя, да шлайфате блестящите участъци фино или да боядисате все още ненаситените, не блестящи пространства с дълбок грунд. Мотото за еднородност винаги се прилага при нанасяне на боя. Ако трябва да се залепи тапет, петна обикновено не е техническо или визуално ограничение.