Какво да правим срещу мухи под стъклен покрив?

За съжаление мухите са доста простодушни и същевременно досадни насекоми. Можете лесно да намерите начини зад и под стъклени стъкла. Тъй като те могат да следват само яркостта като изход, опитите им да избягат през стъклен покрив са неуспешни. Има няколко неща, които можете да направите около часове бръмчене и тананикане.

Четири методологии за премахване на мухите

По някаква необяснима причина мухите обичат да се губят под стъклен покрив. В някои случаи може да се превърне в истинска неприятност. За да се отървете от простодушните и досадни същества, могат да се създадат следните обстоятелства, които не се оценяват от мухите:

  • Прочетете още - Разтягане на тента под стъклен покрив
  • Прочетете също - Почистване и запечатване на стъклен покрив и съвети
  • Прочетете също - Изградете сами стъклен покрив с акрилно стъкло или истинско стъкло

1. Термично изгонване
2. Отлагайте с миризми
3. Убийте с капани за лепило
4-ти. Убийте с електрически капани

Разбира се, всички възможни вещества, които привличат мухи, първо трябва да бъдат премахнати от пространството под стъкления покрив. Това включва органична мръсотия от всякакъв вид, като остатъци от храна, мъртви и гниещи растителни части като листа и екскременти и урина в кутията за отпадъци или от мишки и други малки организми.

Практическо приложение на методите

Термичното изгонване означава да се възползвате от свойствата на всички насекоми, които не обичат движещия се въздух. Постоянният приток на въздух под стъкления покрив може окончателно да прогони мухите и да възпира новодошлите. Вентилатор или вентилационни отвори на противоположната страна на покрива създават течение.

Мухите не обичат много миризми, които също са чудесни за държане на оси на тавана. Следните миризми могат да работят успешно с ароматни лампи, като ароматни пръчици или в малки купички, разтворени във вода:

  • Етерични масла от всякакъв вид
  • босилек
  • Карамфил
  • старейшина
  • лавандула
  • Мента (особено японско лечебно растително масло)
  • водка

Капани за лепило

Старите добри висящи ленти с мед все още работят надеждно. Също така поставените купи с мед изпълняват тази функция за улавяне. Химическите атрактанти не работят по-добре.

Електрически капани за светлина

Лампа свети в корпус, затворен с решетка, която е много съблазнителна за мухите. Лампата е заобиколена от телена мрежа, която се захранва с високо напрежение (1000 до 4000 волта). Мухите и други насекоми като комари изгарят върху жицата, когато я докоснат.

Съвети и трикове Можете да постигнете по-креативен тип мухоловка в зимна градина или със създадени месоядни растения като добре познатия мухоловка Венера. Можете да избирате от около двадесет вида, които растат в умерен климат.