Какво да направите, ако дръжката на едноръковия миксер не се откачи?

За ремонти, като например подмяна на патрона, дръжката на лоста на едноръковите смесителни кранове трябва винаги да се отстранява. Но това не винаги е толкова лесно, колкото се очаква. Защото след години дръжката може да бъде доста заклещена. Ще ви покажем как да се отървете от него с няколко трика.

Защо дръжката на едноръковия миксер не се сваля?

Смесителните кранове с един лост вече са стандарт за кранове за мивки, мивки или вани. Те позволяват едновременно регулиране на дебита и температурата. И обикновено еднометалната дръжка на миксера като тази има приятно дълъг експлоатационен живот - това означава, че не е нужно да се притеснявате за това дълго време.

Но рано или късно могат да възникнат проблеми. Ако кранът изтече, касетата често се калцира и се нуждае от подмяна или подмяна. да бъде премахнат котлен камък. Касетата е двоен клапан, който регулира дебита и температурата и се намира под държача на дръжката. За да имате достъп до тях, дръжката трябва да бъде премахната.

Това обикновено работи над решаването на алерния винт, който седи вътре в основата на предната ръкохватка. Тя може или да се отстрани капачка с червено-синя знак за регулиране на температурата или. да бъдат покрити с впечатляващ щепсел или е достъпен от отворен слот. Тогава дръжката може нормално да се приспадне. Обикновено.

Трикове за разхлабване на дръжката

Често дръжката седи, но дори след разхлабването на винта все още бомбено устойчивост, сякаш някъде имаше друг винт. Причината е, а по-скоро калцификация и фиксирана мръсотия. Тук трябва да с добра комбинация от чувствителност на пациента и насилие. Следните мерки могат да бъдат полезни за решаване на дръжката:

  • Тела
  • лечение с оцет
  • Насочени от по-долу

Колко сила използвате, трябва да се измерва главно от това дали искате да почистите касетата или да я замените изцяло. Във втория случай можете да продължите малко по-брутално. Във всеки случай дръжката трябва да бъде по-малко повредена от стойката на дръжката на вътрешния патрон.

В противен случай процедирайте малко по-търпеливо и внимателно: поставете дръжката нагоре и загрейте зоната на основата на дръжката със сешоар и напръскайте тънка струя вода с оцетна есенция отдолу в пукнатината между основата на дръжката и тялото на кранчето. Ако дръжката все още не може да бъде издърпана на ръка, след като е влязла в сила, поставете квадратна дървесина върху долния ръб на основата на дръжката и ударете квадратната дървесина с чук отдолу. Тогава дръжката трябва да се разхлаби.