Какво да направите, ако канализационната тръба е запушена?

Ако водата в тоалетната, мивката, душа или пералната машина не се източва правилно, канализацията вероятно е блокирана. Това е много досадно нещо, което понякога може да има много неприятни последици.

Запушвания в канализационната тръба и какво да правя

Най-добре е първо да няма запушвания в канализационната тръба. Запушените канализационни тръби са причина номер едно за такива неудобства. Те често могат да бъдат избегнати. Ако получите запек, можете да направите следното:

  • Прочетете още - Вентилация за канализационната тръба
  • Прочетете още - Полагане на канализационна тръба
  • Прочетете също - Няма канализационна тръба без отдушник
  • първо изчистете всички очевидни запушвания
  • използвайте бутало, за да изчистите запушването
  • Отворете и почистете тръбните връзки на мивката или мивката
  • използвайте почистваща спирала за почистване на канализационната тръба
  • Изсмучете водата с универсална прахосмукачка и отстранете мръсотията
  • използвайте химически препарати за източване

Как да изчистите незначителни запушвания в канализационната тръба

В много случаи е достатъчно, ако използвате бутало или препарат за почистване на тръби, например, за да разхлабите запушването и да оставите водата да изтече отново. Когато използвате този инструмент върху мивка или мивка обаче, не трябва да забравяте да затворите преливника, за да може да се генерира подходящо налягане. Ако в канализацията на мивката са се образували запушвания, често можете да ги разрешите, като премахнете тръбната връзка към канализацията и почистите добре съединителите. Но не забравяйте да поставите кофа под мивката, когато премахвате тръбната връзка.

Допълнителни мерки за отстраняване на запушване на тръби

Ако имате най-грубите примеси или. Ако вече сте разхлабили запушването, най-добре е да изплакнете канализационната тръба с кофа с гореща вода и течност за миене, така че остатъците също да могат да се разхлабят и канализационната тръба да се почисти старателно. Ако мръсотията е много упорита, можете да работите и с почистваща спирала, която трябва да се вкара в дренажната тръба. Тези спирали се предлагат в различни дизайни и дължини. Те могат да се използват, например, когато канализационната тръба на тоалетната е напълно запушена и трябва да се почисти старателно.

Когато запекът е извън къщата

Ако канализацията е запушена, вероятно ще трябва да се обадите на почистване на канализацията и да проверите къде е замърсяването и как може да бъде отстранено.