Какво да правите, когато дискът се усеща при ъгловата мелница?

Обикновено инструментите могат да бъдат включени в ъглошлайф без проблеми и само в рамките на една минута. Но какво, ако това не е така, например поради фиксирани или фиксирани ядки?

Проблемът с промяната на инструмента при ъгловата мелница

Причини за приспособления за фиксирани инструменти или. техните фиксиране на ъглови мелници (49,99 € в Amazon *) n има много. Една от тях е влага, причинена от решетката, което прави освобождаването на закрепваща гайка върху ъгловата мелница почти невъзможна. Всъщност плътно закрепващите гайки за шайбите са често срещан проблем с инструментите, особено когато заключващият механизъм на задвижващия вал вече не работи правилно, което може да се случи при по-стари или често използвани инструменти.

  • Прочетете също - на ъглошлайфа поставете диска правилно и го закрепете
  • Прочетете също - Изсмукване на прах за ъглошлайф
  • Прочетете също - ъглошлайф и как да се полира с него

Какво можете да направите със залепени прозорци и техните закрепвания

В повечето случаи има няколко неща, които можете да направите, за да разрешите проблема със заклещен прозорец или стъкло. за да разхлабят крепежните им гайки. Ето някои от тях:

  • Затегнете шайбата в тиска и разхлабете гайката
  • Нарежете гайката с втора ъглошлайф
  • Използвайте средство за отстраняване на ръжда

Важни бележки за отделните възможности

Ако блокирането на инструмента вече не работи правилно, дискът трябва да се държи по друг начин, например с помощта на менгела. Въпреки това, трябва да им е ясно, че дискът е малко вероятно да бъде неизползваем след това. Майката може или да се разхлаби с подходящ ключ или с голяма водна тимпанджа, ако не работи с ключа. Ако вълната и фиксиращата гайка ще бъде силно ръждясала, можете да използвате и отстраняване на ръжда и да го оставите за известно време. Важна забележка: Обърнете внимание на правилната посока на въртене за разхлабване на монтажния орех.

Майката не може да бъде отвита

Ако вече нищо не работи, обикновено трябва да жертвате закрепващата гайка (и шайбата, поставена в инструмента) и да използвате втора ъглошлайф, за да опитате внимателно да отворите гайката. Тук обаче трябва да бъдете много внимателни, за да не повредите вала за задвижване на инструмента или неговата резба. Ако трябва да продължите така, уверете се, че машината съответно. на поставения диск. След това внимателно изрежете гайката, докато се разхлаби и може да се отстрани.