Боядисване на мивката - възможно ли е това?

Вероятно вече сте чували, че керамичните плочки могат да бъдат покрити с боя. Умивалникът е направен само от керамика, защо и вие да не можете да го боядисате?. Работи с двукомпонентно покритие от железарския магазин.

-Боядисване на мивката - ще ви кажем как да го направите

Мивката може да бъде пребоядисана точно като ваната или подноса за душ. Ваните и лаковете за плочки могат да се използват както за керамика, така и за емайл или акрил, в зависимост от тяхната пригодност. Цветовете, които се предлагат в магазините, са подходящи предимно само за емайл. Но има и цветове за керамично покритие.

нашата препоръка

Cramer ремонт боя писалка емайл, акрил, керамика - санитарен лак за докосване на леки повреди...
9,95 EUR Към продукта

Какво ти трябва за това?

 • Почистващо средство, средство за премахване на котлен камък, отстраняване на силикон
 • Вероятно. Шкурка
 • Специален цвят
 • четка
 • Валяк за боядисване
 • Ръкавици

Ето как можете да нарисувате мивката си

Преди да започнете, трябва да изчистите мивката си от всичко, което не понася боя, като сита, канализация или кранове. Силиконовите връзки между умивалника и стената също трябва да преминат. Маскирайте плочките и стените внимателно.

Почистете старателно мивката си, ако е възможно със специален препарат за почистване. Но е възможен и абразивен пясък. Сега мивката трябва да бъде почистена от котлен камък. Декалцификаторът обикновено е включен в комплекта за боядисване. Ако не, работете с разредена солна киселина (6,95 евро на Amazon *) . От съществено значение е да носите ръкавици.

Емайлът трябва да се шлайфа, керамиката не. Сега смесете компонентите на боята в съответствие с инструкциите на производителя. В зависимост от формата на вашата мивка, работете с устойчива на разтворители валяк за боя или четка.

нашата препоръка

Лак за вана GLOSSY бял RAL 9010 Покритие за вана емайл цвят // Hamburger Lack-Profi...
29,89 EUR Към продукта

Важни съвети за рисуване

 • двукомпонентната боя трябва да бъде обработена в рамките на определено време. Следвайте инструкциите на производителя.
 • Втвърдяването зависи от температурата. Идеалната стайна температура е от 22 до 25 ° C.
 • Оставете боята да изсъхне добре, поне 5 до 6 дни. Мивката не трябва да се използва през това време.
 • Повърхността на боята е особено податлива на прах през първите няколко часа. Затова избягвайте всичко, което би могло да го раздвижи.
 • Ето защо е от съществено значение да държите прозорците и вратите затворени през първия ден. Можете да проветрявате по-късно.

Съвети и трикове Боята, която е подходяща за боядисване на умивалника, може да се използва и за ваната и плочките, ако е подходяща. По този начин получавате съвсем различен вид в банята си с едно движение, независимо дали е в еднородни или контрастни цветове.