Мивка - каква височина в банята?

Колко всъщност трябва да виси мивка?? Коя височина е подходяща за кой размер на тялото? А какво ще кажете за децата? Отговори на всички тези въпроси можете да намерите подробно в тази публикация.

Стандартна височина

Мивка не може да бъде окачена на никаква височина. В обществени сгради и апартаменти под наем мивките трябва да бъдат окачени на височина от 85 до 95 cm.

  • Прочетете също - Правилната височина за гнездото на мивката
  • Също така четете - умивалник - десен височина и разстояния
  • Също така четете - удобна баня - разстоянието от тоалетна и мивка

В собствената им къща, теоретично, неговият умивал може да е толкова висок, колкото искате - но е необходимо да ви посъветва да се придържате към приложимите стандарти. Приложим стандарт, който регулира това е DIN 68935.

Монтажна височина за потребителите на инвалидни колички

Друг стандарт, а именно DIN 18025 също така взема предвид нуждите за потребителите на инвалидни колички. Тук: височината на монтажа трябва да бъде под 84 см във всеки случай, така че DIN 68935 е изключително заменен.

Посока за оптималната височина

Независимо от приложимия стандарт може да се предположи, че оптималната височина на мивката е около половината от височината. Така че, ако търсите добри насоки - например за децата в къщата или ако сте по-малки или особено високи, това правило обикновено е доста надеждно.

Ако има няколко човека с различни размери, може да се предположи, че има по-смисъл да монтирате мивката твърде ниско, отколкото твърде високо. Навеждането е много по-малко напрегнато, отколкото да се налага да се разтягате нагоре.

Модели с умивалник

Обикновено мивките могат да бъдат окачени на всякаква височина - умивалниците и основните шкафове винаги се произвеждат според определени стандартни размери. Тук не са възможни корекции. Това е възможно само ако умивалникът е свободно окачен.

Съвети и трикове Ако в домакинството има няколко човека с различни размери, може да има смисъл да изберете умивалник с регулиране на височината. Това често осигурява най-добрия компромис.