открит инертен бетон - подходящото покритие за новия облик

Покриването на открит инертен бетон е обработка за обновяване или разкрасяване на повърхността. Този проект се препоръчва, ако искате да направите панелите отново устойчиви на износване и атмосферни влияния или ако се стремите към нов цвят. Правилните продукти с необходимите свойства са от съществено значение за това.

Подходящи покрития

За да успее проектът, трябва да разчитате на подходящите покрития. Класическият лак не е подходящ за тази цел поради естеството на повърхността, тъй като не е достатъчно устойчив. Например, ако искате да поставите открит инертен бетон на земята, покритието трябва да е устойчиво на износване и устойчиво на атмосферни влияния, за което са подходящи следните продукти:

  • Епоксидна смола за леене
  • Гаражен печат (напр.Б. Gelcoat)
  • Бетонно покритие

Голямо предимство на продуктите е изборът на цветове. По-специално, епоксидната смола се предлага в различни цветове, ако искате да нарисувате характерния външен вид на открития инертен бетон. В противен случай бистрата епоксидна смола ще се справи добре за вашите цели. Различни цветове се предлагат и за останалите продукти. В допълнение към самото покритие се нуждаете и от следните прибори за плавен работен процес:

  • работни ръкавици
  • предпазни очила
  • Респиратор
  • Четка на художника
  • чистачка под високо налягане
  • Епоксидна смола
  • по избор: грунд (36,80 € на Amazon *) (въз основа на информацията на производителя за покритието)

Подготовка на експонирания агрегат

Преди да можете да нанесете покритието, трябва да подготвите открития инертен бетон. За целта тя се напръсква старателно с почистващ препарат под високо налягане, така че да се отстранят мръсотията, пясъкът и други чужди тела. След това оставете плочите да изсъхнат напълно. Накрая нанесете грунда според инструкциите на производителя.

Покриване на открит инертен бетон: инструкции

1. Нанесете първия слой

Облечете защитно облекло и отворете избрания продукт. Изсипете или нанесете с четката на художника, докато се оформи цял слой.

2. Нанесете повече слоеве

След първия слой трябва да нанесете още, докато получите гладка повърхност. Крайната дебелина на слоя за открит инертен бетон е между 1 и 2 cm, тъй като повърхността на панелите не е равномерна. Всеки слой трябва да изсъхне за два до четири часа, преди да дойде ред на следващия.

3. оставете да изсъхне

Последният слой трябва да изсъхне средно от 48 до 72 часа. Идеалната температура не трябва да пада под 15 ° C. 20 ° C до 25 ° C са идеални. В противен случай може да отнеме седмица, докато покритието изсъхне.